Supermarkten halen smerige truc uit om je meer te laten betalen

Supermarkten halen smerige truc uit om je meer te laten betalen

Supermarkten bieden momenteel hoge kortingen voor A-merken. Maar volgens de Consumentenbond is dat niets meer dan een ‘slim trucje’. Supermarkten hebben namelijk recent enorme prijsverhogingen op deze producten doorgevoerd.

Supermarkten halen smerige truc uit om je meer te laten betalen

Hogere prijs = hogere korting

De Consumentenbond gebruikt Duitsland als voorbeeld om aan te geven hoe de vork in de steel zit. De kortingen die je nu op veel A-merken ziet, zijn hoger dan in buurland Duitsland. Dat heeft een reden. De gewone prijzen, zonder korting, zijn in Nederland hoger dan in Duitsland.

Bij onze oosterburen krijg je dus direct een lagere prijs, zonder dat er eerst korting moet worden gegeven.

Sigaar uit eigen doos

Zijn de kortingen die consumenten door supermarkten worden voorgespiegeld dus een sigaar uit eigen doos? “Zo zou je het kunnen stellen. Voor veel consumenten is de aanbiedingsprijs eigenlijk de normale prijs geworden”, zegt Ferry Ploeg, die het onderzoek van Consumentenbond deed.

Action of online bestellen

Heb je huishoudelijke en/of drogisterijartikelen nodig? Dan kun je de supermarkten beter overslaan. Ploeg raad aan om dergelijke producten bij bijvoorbeeld Action te halen. Online is het vaak ook voordeliger. Daarbij adviseert Ploeg om voor huismerken te gaan.

”Een gemiddeld A-merk is twee keer zo duur als een huismerk. En dat terwijl huismerken vaak net zo goed zijn. Daar kan een A-merk in de aanbieding niet tegenop.”

Scroll naar boven