Supermarkt blijft werknemer met dementie trainen zodat ze kan blijven werken

Er zijn een aantal bedrijven die vastbesloten zijn om in de krantenkoppen terecht te komen om alle verkeerde redenen. Ze behandelen hun werknemers slecht en halen de krantenkoppen vanwege hun gebrek aan begrip voor hun werknemers. Eén supermarkt heeft besloten om tegen die trend in te gaan. Toen één van hun medewerkers werd gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer, besloten ze om te helpen inpakken.

Doron Salomon heeft het verhaal van zijn moeder verteld, in de hoop aandacht te krijgen voor de vriendelijkheid van deze supermarkt. Sainsbury’s heeft haar 7 jaar geleden aangenomen. Sindsdien is ze een geweldige werkernemer. Ze is een vakkenvuller en is heel goed in het afhandelen van online bestellingen. Uiteindelijk ontving ze haar diagnose en de artsen vertelden haar dat ze niet meer kon werken.

Sainsbury’s besloot om op haar te letten en haar toe te staan om door te gaan. In plaats van haar weg te schuiven nadat ze de diagnose had gekregen, nam Sainsbury’s een unieke beslissing. Ze zouden haar trainen. Ze had haar vermogen om te leren op dit moment nog niet verloren. Het enige wat ze nodig had, was een beetje hulp. De winkel wilde zoveel mogelijk leren over haar toestand.

Ze wilden immers geen werknemer verliezen die zo lang werkzaam was voor de supermarkt. Zelfs als ze in de winkel zou aankomen en er in de war zou uitzien, zouden ze werk voor haar regelen, zodat ze kon blijven. Ze werd een paar extra maanden vastgehouden en ze gaven haar een gehele nieuwe titel. Doron’s moeder leerde hoe ze bakken schoon moest maken en dit stelde haar in staat om nuttig te blijven tijdens haar zieke jaren.

Hoewel de meeste winkels de vrouw waarschijnlijk hadden laten gaan zodra ze haar geheugen begon te verliezen, besloot Sainsbury’s niet toe te staan dat er iets met haar zou gebeuren. Na haar laatste dag gebruike Doron zijn Twitter-account om de wereld te vertellen over zijn ervaring.

Wanneer senioren beginnen achteruit te gaan, is het belangrijk dat ze nuttig blijven. Door ouderen kleine taken te geven, kan ervoor zorgen dat ze in hun geest scherp blijven.

Heeft dit verhaal je hart evenveel verwarmd als dat van ons? Als dat zo is, zorg er dan voor dat je het zo snel mogelijk doorgeeft aan je vrienden en geliefden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven