Stuntende YouTubers rammen auto met kleine kinderen

Stuntende YouTubers rijdens auto met kleine kinderen aan: ''Enorme tragedie''

Een groep YouTubers is verantwoordelijk voor een intens tragische gebeurtenis. Afgelopen week hadden ze gedacht om met een gehuurde Lamborghino Urus, een 2.200 kilo zware SUV, vijftig uur door Rome te racen. Gisteren ging dat mis.

De groep, die zichz The Borderline noemt, is ontzettend populair op sociale media. Op YouTube hebben ze alleen al meer dan 600.000 volgers.

Hun video’s werden vorig jaar meer dan 150 miljoen keer bekeken. De uitdaging van vorige week bestond uit het 50 uur achter elkaar rijden zonder uit te stappen.

Racen

Althans, rijden kunnen we het niet meer noemen. De jongeren raceten met 100 kilometer per uur door de straten van de Italiaanse hoofdstad.

Op een kruising ten zuidoosten van de stad ging het gisteren mis. De auto ramt op hoge snelheid een Smart ForFour. In deze auto zaten een 29-jarige moeder en haar twee kleine kinderen.

De vijfjarige Manuel wordt uit de auto geslingerd. Hulp mag niet meer baten. In het ziekenhuis is het kind om het leven gekomen. Zijn zusje van drie jaar vecht momenteel voor haar leven. Ook de moeder is er zeer ernstig aan toe.

Vader wil YouTubers te lijf gaan

De vader van het gezin zat niet in de auto op het bewuste moment. Hij kwam later naar de plek waar het gebeurde en wilde de YouTubers te lijf gaan.

De hulpdiensten hebben voorkomen dat de vijf jongeren, die zelf ongedeerd bleven, werden aangepakt door de vader.

Meest bizarre uitdagingen

Hoewel de precieze oorzaak van het ongeluk nog onduidelijk is, reden de YouTubers volgens ooggetuigen zeker 90 à 100 kilometer per uur op een weg waar 50 is toegestaan.

Op de weg waren geen remsporen te zien. De politie heeft de telefoons van de vijf inzittenden in beslag genomen, aangezien de challenge live gefilmd werd om uiteindelijk op het YouTubekanaal van de influencers terecht te komen.

Er gaan stemmen op om dit soort challenges te verbieden, maar gezien het feit dat YouTube onderdeel is van multinational Google met hoofdkantoor in de VS, zal dat niet makkelijk zijn.

Kanaal nog steeds actief

Het kanaal van The Borderline is dan ook nog steeds actief en bevat de meest bizarre uitdagingen. Van het eten van zo veel mogelijk stukken sushi en het bouwen van een drijvend huis tot het 24 uur overleven in een bos tot, dus, het 50 uur lang rondrijden in een dure SUV.

Mocht blijken dat justitie de YouTubers schuldig acht aan het ongeval, kunnen ze twee tot zeven jaar in een staatshotel verwachten.

Scroll naar boven