Getrouwde vrouwen hebben meer stress dan alleenstaande vrouwen. Ze hebben een enorme belasting: werk, ouderschap en huwelijk. Daarnaast hebben gestresste vrouwen meer kans op hoofdpijn, vermoeidheid en woede. Ouderschap is ook erg stressvol. Vreemd genoeg leveren mannen een grotere bijdrage aan de stress bij vrouwen dan kinderen. Volgens een onderzoek zegt 46% van de vrouwen, dat kinderen minder stress geven dan hun man.

Wij willen je vertellen hoe echtgenoten hun vrouwen beïnvloeden en hoe negatieve gevolgen zoals stress vermeden kunnen worden.

Een echtgenoot gedraagt ​​zich als een klein kind.

De waarheid is dat mannen zich als kinderen gedragen tot ze ongeveer 43 jaar oud zijn. Niet alleen op het gebied van koppigheid, maar ook op het gebied van omgang met kinderen. “Een 7-jarige blijft een 7-jarige, maar een 35-jarige kan zich gedragen als een 7-jarige en dit is stressvol omdat ze beter zouden moeten weten, “zei één van de respondenten van dit onderzoek.

Meestal hebben vaders veel plezier met hun kinderen. Als gevolg hiervan worden vaders gezien als een vriend, waarmee ze leuke dingen kunnen doen. Moeders houden zich meer bezig met serieuzere dingen, zoals de opvoeding, discipline, gezondheid en onderwijsontwikkeling van een kind. Vrouwen volgen de dagelijkse routine van kinderen meer, geven ze instructies en verbieden vele capriolen die ze uit willen halen. Moeders lijken op hun beurt de ‘gemene ouder’. Dit beïnvloedt hun relatie met hun kinderen en kan leiden tot conflicten tussen de ouders onderling.

BEKIJK OOK  21-jarige zoon gebruikt zijn eerste salaris om de hypotheek van zijn ouders af te lossen

Oplossing:
Samen sta je sterk. Wanneer één ouder iets voor een kind verbiedt, moet de ander deze beslissing ondersteunen. Het is noodzakelijk om samen te handelen en het eens te worden over de regels die zij hun kinderen opleggen.

Het is ook belangrijk om de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse zorg voor kinderen eerlijk te verdelen. De taken van ouders die stapelen zich op en als dit niet eerlijk verdeeld wordt, zorgt het voor stress bij één van de ouders.

Te weinig hulp bij huishoudelijke taken

Een studie gaf aan dat één op de vijf moeders zegt niet genoeg hulp van hun partner te krijgen. Ook dit is een belangrijke bron van dagelijkse stress. Vrouwen besteden meer tijd aan huishoudelijk werk, terwijl mannen meer tijd besteden aan ontspanning. De taken van vrouwen omvatten niet alleen koken en schoonmaken, maar ook rekeningen betalen en boodschappen doen. Deze activiteiten zijn erg belangrijk voor de ondersteuning van het gezin, maar ze kunnen overweldigend zijn voor slechts één persoon.

BEKIJK OOK  Intelligente baby's worden vaker wakker en slapen minder, beweren experts

Dit is niet het gemakkelijkste en meest aangename werk. Huishoudelijke taken geven beide ouders meer stress dan kantoorwerk, omdat ze zich daar meer gewaardeerd voelen. Als een vrouw alleen voor het huishouden zorgt, neemt haar stress toe.

Oplossing:
Het meest eenvoudige en voor de hand liggende antwoord is dat een man zijn vrouw kan helpen met huishoudelijk werk. Gezamenlijk de huishoudelijke verantwoordelijkheden oppakken zijn één van de belangrijkste factoren voor een succesvol huwelijk.

Daarnaast zijn er ook nog andere factoren die cruciaal zijn bij een succesvol huwelijk. Het zijn deze factoren die ervoor zorgen dat je je vrouw minder schuldig laat voelen. Lees hierover op de volgende pagina als jij je vrouw niet schuldig wilt laten voelen!


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!