Studie: Mensen die te laat komen zijn creatiever dan mensen die altijd op tijd zijn

Hier is iets dat me niet verraste – en me zeker niet teleur stelde. Als je vaak te laat bent, ben je waarschijnlijk creatiever dan de mensen die altijd op tijd zijn.

Ja, de wetenschap zegt het. Het blijkt dat ‘late arriverers’ optimistischer en creatiever zijn dan hun punctuele tegenhangers. Dus haal de volgende keer dat je naar die vergadering of afspraak rent diep adem, en onthoud, het is de schuld van je creativiteit.

Volgens Diana DeLonzor, een managementconsultant en de auteur van het boek ‘Never Be Late Again’, zijn ‘de meest late mensen al hun hele leven laat en zijn ze te laat voor elk soort activiteit – goed of slecht.

Maar wat maakt precies dat sommige mensen punctueler zijn dan anderen?

Het uitgangspunt is dat mensen die vaak laat opdagen, optimistischer in het leven staan. Optimisme wordt dan verder geassocieerd met Type B persoonlijkheid.

Onderzoek aan de San Diego State University definieerde mensen met Type B-personaliteiten als individuen die relaxt zijn, gemakkelijker in de omgang, niet zo eigenwijs en zich aanpassen aan de omgeving.

Klinkt net als ik!

Het onderzoek toonde verder aan dat mensen die te laat zijn ook goed zijn in multi-tasking. Het maakt ze slecht in het inschatten van tijd, maar op lange termijn is het erg gunstig voor hen.

Kortom, dit soort mensen zien het grotere geheel in alledaagse dingen en zweten niet om de kleine dingen in het leven.

Nooit gedacht dat dit in mijn voordeel zou werken! Wist je dat er iets positiefs was aan je gebrek aan puncualiteit? Deel het goede nieuws met alle andere laatkomers die je kent.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven