Studenten halen dagelijkse lunch op – ontdekken dat kantinejuffrouw bericht schrijft op bananen

School is een plek om over verschillende onderwerpen te leren die ons later in ons leven zullen helpen. Het is in deze tijd dat kinderen hun zelfstandigheid ontwikkelen en beginnen met het opbouwen van een idee van wie ze zijn en wat ze willen doen.

School komt niet zonder uitdagingen en het is gemakkelijk voor kinderen om zich kwetsbaar te voelen als ze interactie hebben en omgaan met hun leeftijdgenoten en de volwassenen.

Daarom is het vormgeven van kinderen om zelfverzekerd te zijn gedurende deze jaren misschien wel de belangrijkste ‘les’ die we ze kunnen geven.

Het blijkt dat er een hele speciale kantinejuffrouw is die hier alles vanaf weet.
 
Stacey Truman werkt al bijna een decennium in de kantine van Kingston Elementary School in Virginia Beach. Ze is zelf moeder en heeft de afgelopen 9 jaar toegekeken hoe de jongste studenten op school groeide en veranderde door de jaren heen.

Hoewel het de taak van Stacey is om de kinderen dagelijks heerlijke maaltijden te serveren, neemt ze het op zich om verder dan dat te gaan. Ze kent veel van de kinderen bij hun voornaam, heeft altijd een lach op haar gezicht en is één van de meest toegewijde medewerkers van de school.

Maar het meest in het bijzonder misschien, zijn de ‘pratende bananen’ van Stacey.

Tijdens de lunch schrijft Stacey speciale opmerkingen op de bananen – een paar woorden om de kinderen op te vrolijken en hun zelfvertrouwen te vergroten – met andere woorden, ze speciaal te laten voelen.

Elke banaan bevat een unieke aantekening van inspiratie, geschreven met een marker – berichten als “Wees je beste zelf” en “Je bent een superheld.” Dan ontvangen de kinderen er willekeurig één op hun dienblad – waardoor dit natuurlijk een heel opwindend moment van de dag voor de kinderen zijn.

Schooldirecteur Sharon Shewbridge maakte onlangs een foto van Stacey’s ‘pratende bananen’ en plaatste die op Twitter, waarna die zich als een lopend vuurtje verspreidde. En begrijpelijkerwijs! Deze bananen, en natuurlijk de geweldige ziel van de kantinejuffrouw, verdienen alle erkenning in de wereld!

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie:

Wat een geweldig initiatief! Kinderen moeten vaker aan dit soort dingen worden herinnerd dan we denken – en om zo’n zoete en opwindende manier te vinden om het te doen, is gewoon geniaal! Deel als je het ermee eens bent dat Stacey haar hart op de juiste plaats heeft.