Student huilt op afstudeerdag omdat zijn familie niet de moeite nam om op te dagen

Afstuderen hoort een feest die je viert met je familie, vrienden en collega’s. De enige tranen die tijdens je afstuderen moeten vallen, zijn tranen van vreugde, want na zoveel jaren hard werken heb je eindelijk je diploma behaald.

Helaas was dat niet het geval voor Jeric Rivas. Hij beschreef zijn afstuderen als een dag van “verdriet en plezier”, want hoewel hij zijn diploma naast zijn klasgenoten zou ontvangen, zou hij de dag met zijn gezin opnieuw moeten missen.
 
Jeric Rivas, recent afgestudeerd aan het La Concepcion College in San Jose Del Monte, Filippijnen, vertelde over zijn afstudeerdag op Facebook.

“Ik voelde veel verdriet en plezier eerder vandaag op mijn afstudeerdag,” een vertaling van zijn post luidt. “Triest omdat ik me weer herinner wat er gebeurde toen ik op de basisschool en de middelbare school zat.”

Jeric herinnerde eraan dat hij op de basisschool een prijs had verdiend. Een familielid moest hem de medaille aanbieden, maar niemand kwam opdagen. Dus ging hij niet het podium op om zijn prijs te ontvangen.

Geplaatst door Jeric Rivas op Zondag 14 april 2019

Niet lang daarna kwam hij hetzelfde probleem tegen, maar deze keer vroeg hij de ouders van zijn vriend als vervanger. Het was hartverscheurend, maar hij wilde erkend worden voor zijn harde werk.

Ondanks het gebrek aan steun van zijn familie, bleef Jeric positief en bleef hij aan zijn studie werken. Om naar de universiteit te gaan moest hij van huis gaan en verschillende klusjes doen. Hoewel hij misschien harder en met minder steun dan zijn mede-studenten moest werken, weerhield dit hem niet van het behalen van zijn diploma in criminologie aan het La Concepcion College.

Geplaatst door Jeric Rivas op Zondag 14 april 2019

Eindelijk kwam de dag waarop Jeric afstudeerde. Op een dag dat hij opgewonden zou zijn, raakte hij in tranen omdat het opnieuw leek alsof zijn familie hem had teleurgesteld.

“Ik voelde gewoon dat mijn tranen opkwamen, ik zat alleen aan de zijkant,” schreef hij. “Ik ben jaloers.”

Terwijl zijn klasgenoten het podium opliepen om hun diploma’s te ontvangen, vreesde Jeric dat hij weer alleen zou zijn. Maar toen hij het podium opging, kwam één ​​van zijn professoren te hulp. De twee wisselden knuffels en Jeric ontving zijn diploma met iemand die hem aan zijn zijde steunde.

Geplaatst door Jeric Rivas op Zondag 14 april 2019

In zijn Facebook-bericht bedankte Jeric iedereen die hem gedurende zijn schooljaren heeft geholpen, inclusief zijn gezin.

Geplaatst door Jeric Rivas op Zondag 14 april 2019

Het hebben van een soort ondersteuningssysteem is van cruciaal belang, wat je ook doet. Hoewel de familie van Jeric weinig tot geen interesse toonde om hem in zijn academische carrière te ondersteunen, had hij het geluk om een ​​ondersteunend systeem op school te vinden.

Deel dit artikel op Facebook om Jeric te laten zien dat, hoewel zijn familie hem misschien niet steunt, je bij hem blijft staan ​​en hem aanmoedigt met alles wat hij daarna wil volgen!