‘Strijders’ in Rotterdam en Den Haag weer massaal de straat op

'Strijders' in Rotterdam en Den Haag weer massaal de straat op

In de grote steden Rotterdam en Den Haag zijn mensen vandaag de straat opgegaan om hun medeleven te betuigen aan hun ‘broeders en zusters’ in Palestina. De demonstranten zwaaiden met vlaggen en lieten een paar bordjes zien.

Rotterdam en Den Haag

In Den Haag hadden de demonstranten zich verzameld op het Plein. Sommigen vinden het helemaal geweldig wat Hamas in Israël aanricht.

Dat daar onschuldige mensen bij omkomen, is blijkbaar van onderschikt belang. De demonstranten zongen onder meer het lied ‘From the river to the sea, Palestine will be free’ en scandeerden ‘Free, free Palestine’.

‘Zelfverdediging’

In Rotterdam gingen honderden sympathisanten van het Palestijnse volk de straat op. De demonstratie startte rond 14.00 uur bij Rotterdam Centraal.

Die eindigde op de Erasmusbrug. Tegen het Algemeen Dagblad vertelt de organisatie achter de demo, Samidoun, dat zij het doel hebben Palestijnen te steunen. Ze noemen het ‘zelfverdediging’. ”We moeten solidair zijn met ons volk en onzelf blijven verzetten tegen de imperialisten en zionisten.”

Gaza

Zoals bekend maakt Israël de dienst uit in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Palestijnen die in Gaza wonen, het zijn er zo’n twee miljoen in een gebied niet groter dan Texel, kunnen geen kant op.

In de tussentijd bouwt Israël sinds de jaren zestig steeds meer nederzettingen. En dat vinden de inwoners van Gaza niet erg gezellig.

Het gaat mis

Inmiddels hebben meer dan 600 Israëliërs het leven gelaten door de daden van Hamas. Op beelden is te zien hoe zij vrouwen en kinderen gevangen nemen.

Hamas heeft zelfs een video verspreid waarin ze het lichaam van een omgekomen Israëlische vrouw trots tentoonstellen. Ook aan de andere kant zijn veel slacht0ffers gevallen.

Nederland steunt Israël

De regering staat vooralsnog achter Israël. In Amsterdam zal de Israëlische vlag worden gehesen als steunbetuiging. Het ministerie van Mark Rutte zal de vlag ook hijsen op het Binnenhof.

Scroll naar boven