Strandjutter vindt menselijke resten op strand Texel

Strandjutter vindt menselijke resten op strand Texel

Groot nieuws, want op het strand van Texel heeft een strandjutter gisterochtend een broek gevonden waar botten uitstaken. Inmiddels is duidelijk dat het om menselijke resten gaat. De vondst is meegenomen zodat er onderzoek gedaan kan worden.

Strandjutter vindt menselijke resten op strand Texel

Texel

Volgens de een woordvoerder van de p0litie moet het onderzoek uitwijzen aan wie de resten toebehoren. Verder worden er geen uitspraken gedaan.

Maarten Brugge, de vinder, vond de botten ter hoogte van paal 15. Hij denkt dat het is aangespoeld. ”Het was nog donker en regenachtig toen ik wat zag liggen.”

”In eerste instantie dacht ik dat het een zeehond was. Ik zag de grijze kleur van de broek aan voor een zeehondenhuid.” Maar als hij dichterbij komt, gaat hij bijna over zijn nek. Hij merkt beenresten op die uitsteken uit het kledingstuk. Ontzettend erg.

”Het was geen volledig lichaam met een hoofd. Meer een broek die leek op een joggingsbroek. Er was niet veel van over. Er zaten ook geen voeten meer aan.”

Zwemvest

Gisteravond vond Brugge nog iets opmerkelijks. Hij trof tassen en een zwemvest aan. Deze zijn vermoedelijk afkomstig van bootdobberaars die het kanaal proberen over te steken van Frankrijk naar Engeland.

Vorige maand ging dat niet goed bij Calais. Een rubberbootje zonk, waarbij zes Afghanen het leven hebben gelaten. Heel erg triest.

Destijds meldden hulporganisaties al dat mogelijk niet alle lichamen van opvarenden waren gevonden. Of de vondst van de strandjutter daar iets mee te maken heeft, is onduidelijk. ”Het leek erop dat dit langer in de zee lag”, aldus de strandjutter.

Scroll naar boven