Stralende glimlach van te vroeg geboren baby geeft nieuwe ouders hoop – foto gaat viraal

Het is geen geheim dat een vroeggeboorte angstaanjagend is voor elke ouder, vooral als het hun eerste baby is. Veel ouders kunnen zich soms hulpeloos voelen, terwijl hun kleintjes elke dag vechten om in leven te blijven. Dat is de reden waarom ze soms vasthouden aan de hoop om hen uit die angstige situatie te halen en na te denken over de toekomst van hun kind. Zoals in dit geval, waar een oprechte glimlach hoop kon geven aan een stel dat een kleine herinnering nodig had dat wonderen bestaan.

In 2016 baarden Lauren Vinje en haar man David de geboorte van Freya Vinje, die te vroeg werd geboren, met een gewicht van 1700 gram. Toen bleek dat Freya de nieuwe ouders iets wonderbaarlijks heeft gegeven om hun humeur hoog te houden. Slechts vijf dagen nadat ze geboren was, bewees Freya iedereen in het ziekenhuis dat ze inderdaad blij was dat ze op aarde was, door te laten zien wat de grootste glimlach was die ik ooit op een baby heb gezien. Het was een levensbevestigende, enorme glimlach die sindsdien overal op internet te vinden is, en hoop geeft aan ouders van baby’s die te vroeg zijn geboren over de hele wereld.

Lauren deelde hun verhaal op de Facebook-pagina van Birth Without Fear en zei dat ze tekenen van pre-eclampsie begon te zien na 28 weken, waardoor zij en haar man bang werden voor het leven van hun dochter. De moeder wist dat er iets mis was nadat ze zo opgezwollen was dat ze haar handen niet om haar enkels kon doen en flitsende lichten begon te zien. Op advies van artsen heeft Lauren het tot 32 weken doorstaan.

Een paar weken later werd Lauren geïnduceerd en al snel vernomen dat Freya zijwaarts was gedraaid, wat betekende dat ze een C-sectie moest ondergaan. Lauren werkte samen met het ziekenhuispersoneel en deed er alles aan om haar dochter in leven te houden. En inderdaad, Freya bleek een vechter te zijn.

Vijf dagen later zei Lauren dat haar hart barstte van nog meer liefde nadat de kleine Freya uit haar bed in de NICU glimlachte. De ouders konden het op camera vastleggen en besloten om het online te delen om vreugde te scheppen voor degenen in een soortgelijke situatie. Hun foto ging snel viraal, terwijl andere ouders naar voren kwamen en hun persoonlijke verhalen over stress, hartzeer en vreugde deelden na het zelf ter wereld brengen van te vroeg geboren baby’s. Het is veilig om te zeggen dat Freya een wonder is dat hernieuwde hoop heeft verspreid naar ouders over de hele wereld, en hen eraan herinnert om positief te blijven.

Vandaag de dag is Freya bijna 3 jaar oud en is ze een trotse grote zus van een pasgeboren baby, Elowen. Lauren maakte een grapje dat ze sindsdien niet meer glimlachte, en dat ze “één van die kinderen” is die rondzwaait terwijl iedereen rondloopt in de supermarkt. Je weet wat ze zeggen, een oogverblindende glimlach kan zeker een lange weg gaan.

Bron: The Epoch Times