Storm op komst: hier gaat het vanaf 17.00 uur zwaar los

Storm op komst: hier gaat het vanaf 17.00 uur zwaar los

Het beloven winderige dagen te worden. Vanavond trekt er zelfs een storm over ons land, genaamd Louis. Die is afkomstig vanuit Frankrijk, zo meldt Hart van Nederland. Wanneer je vanavond naar buiten gaat is het oppassen geblazen.

Regen en onweer

Vanmorgen is het op de meeste plekken in ons land droog. Het zonnetje laat zich zelfs nog even zien. Maar dat is letterlijk stilte voor de storm.

Vanmiddag en vanavond zal het namelijk keihard gaan regenen, waarbij ook onweer kan voorkomen. Automobilisten die in de avondspits terechtkomen, zullen daar flinke hinder van ondervinden. Koud wordt het gelukkig niet. Met zo’n 12 tot 14 graden ziet dat er in ieder geval nog prima uit.

Storm Louis

In de avonduren arriveert storm Louis vanuit Frankrijk. En dat gaat zorgen voor hachelijke situaties aan zee, maar ook in de provincies Zeeland, Brabant en Limburg. Windstoten kunnen hier snelheden bereiken van 100, tot 120 kilometer per uur.

In het midden van het land gaat het ook hard waaien, zij het iets minder als in eerdergenoemde gebieden. Hier worden er windstoten verwacht van 100 kilometer per uur.

Pas in de nacht keert de rust terug, en wordt het ook weer droger. De temperatuur zakt vanacht tot een graad of 4, zo lezen we bij Weeronline.

Vrijdag

Morgen laat de zon zich wederom zien, maar gaat het ook weer waaien en regenen. Met name vanuit het zuidwesten waait het flink. Met een temperatuur van 9 graden wordt het gelukkig niet koud. In het weekend wijzigt het weerbeeld nauwelijks en kan het in de nacht zelfs licht vriezen.

Scroll naar boven