Storm Isha is onderweg, meteorologen voorspellen ‘de hel’

Storm Isa komt eraan: Hier gaat het straks helemaal los

Nederland moet zich opmaken voor, zoals Weeronline het letterlijk schrijft een ‘bizarre weersomslag’. Deze ochtend gaat het flink ijzelen, waardoor het op niet gestrooide wegen spekglad wordt. Daarna krijgen we de storm Isha voor onze kiezen.

Code geel

Rijkswaterstaat heeft code geel afgegeven voor het hele land. Weggebruikers wordt geadviseerd om zeer oplettend te zijn op de wegen.

Vanmiddag komt er zachte lucht het land binnen, maar dat gaat gepaard met een zeer sterke zuidwestenwind. Aan het einde van de dag krijgt het westen te maken met regen, terwijl de wind geleidelijk aan toeneemt.

Storm Isha

Vanmiddag blijft het landelijk droog. De temperaturen gaan zelfs iets omhoog en komt uit tussen de 4 en 7 graden. ’s Avonds wordt dat met 6 tot 9 graden zelfs nog wat warmer. Maar vergis je niet, de zuidwestenwind gaat flink tekeer. Weeronline laat weten dat het in de kustgebieden hard gaat waaien.

Aan de noordwestkust wordt dat stormachtig met zware windstoten. Meteoroloog Jaco van Wezel (Weeronline) wijst op de naderende storm Isha.

Die is namelijk onderweg naar ons land en vandaag merken we daar al een hoop van. In de kustgebieden kunnen windstoten vanmiddag snelheden van 75 kilometer per uur bereiken. Ook landinwaarts gaat het flink spoken. In de avond gaat het nog erger los. Het KNMI voorspelt windstoten van ruim 110 kilometer per uur.

Storm Isa komt eraan: Hier gaat het straks helemaal los

Maandag

Pluspunt is dat het niet koud wordt. Vanavond en vannacht gaat de temperatuur omhoog, maar de wind trekt ook verder aan. Van Wezel meldt dat het hoogtepunt van storm Isha op maandagmorgen wordt bereikt. In combinatie met regenzones wordt de ochtendspits zeer druk.

Het Waddengebied en de kop van Noord-Holland mag zich opmaken voor windstoten van 90 tot 110 kilometer per uur. In de overige kustgebieden gaat het om windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur. Het binnenland wacht windstoten die 75 tot 85 kilometer per uur kunnen bereiken.

Storm Isa komt eraan: Hier gaat het straks helemaal los

Stormschade

Verwacht wordt dat er door de wind flinke stormschade kan ontstaan. Denk aan rondvliegende dakpannen, bomen die uit de grond worden getrokken en tuinsets die overal heenvliegen. Geadviseerd wordt om goed op te letten. Overigens staat ons op woensdag alweer de volgende storm te wachten.

Scroll naar boven