Stoppen slaan door bij snackbareigenaar na energienota van 50.000 euro

Stoppen slaan door bij snackbareigenaar na energienota van 50.000 euro

Het is al langer bekend dat naast particulieren ook ondernemers zwaar gedupeerd worden door de op dit moment geldende energiecrisis.  Maar voor snackbareigenaar Marco Hartman van ’t Harkje zijn de druiven wel erg zuur. Hij ontving een energierekening van maar liefst 50.000 euro. ”Ik bid dat dit een fout is.”

Stoppen slaan door bij snackbareigenaar na energienota van 50.000 euro

“Ik ben me helemaal kapot geschrokken”, aldus Hartman die verwoede pogingen doet om NieuweStoom telefonisch te benaderen maar ”niemand aan de lijn” krijgt. Het bedrag wordt 22 september van mijn rekening afgeschreven. Dit kan toch gewoon niet waar zijn? Ik schrok me dood. Ik ga hier echt werk van maken.”

Schaarste op energiemarkt

Hartman is al tien jaar aangesloten bij NieuweStroom. ”Eerst betaalde ik rond de 1.800 euro per maand, daarna steeg het al naar 3.400 euro. Momenteel staat de teller op 5.800 euro. Hoe ze nu bij de 50.000 euro komen, zou ik niet weten.” Het ziet er niet naar uit dat de snackbareigenaar snel antwoord krijgt op zijn vraag. Na meerdere pogingen heeft Hartman nog steeds niemand aan de telefoon gekregen.

Volgens Sinie Oskam, energievergelijker bij Gaslicht.com, hebben de bizarre prijsstijgingen te maken met schaarste. “De energieprijs is al ruim een jaar aan het stijgen op de Europese Markt en er is schaarste op de energiemarkt. Daarbij speelt ook het afschalen van het gas in Groningen”, legt ze uit.

Scroll naar boven