Stop met het verspillen van tijd en energie met het koken van pasta in een pan – er is een betere manier

Met pasta als het meest populaire maaltijd en een favoriet bij kinderen, vinden de meeste ouders dat ze minstens één keer per week in Italiaanse stijl moeten koken, zo niet meer.

De meesten van ons zijn beperkt in de tijd en sommige pasta’s, met name spaghetti, lijken een eeuwigheid te duren om zich voor te bereiden.

Als je net als ik gehaast pasta kookt, betekent dit vaak dat de spaghetti erg vochtig is en aan elkaar plakt. Dit is niet de beste basis voor een maaltijd.

Maar onlangs vond ik deze master class-tip voor een snellere manier om pasta te koken met veel betere resultaten en het begint allemaal met een koekenpan.

Ik moet altijd eeuwen wachten voordat het water aan de kook komt voordat ik de noedels erin gooi, maar deze nieuwe methode lost deze fase volledig weg.

Bespaart water, tijd en energie
Als je de pan met een braadpan vervangt en niet wacht tot het water kookt, kunt u zowel water als tijd besparen.

Wat ik uit de onderstaande video heb geleerd, is dat kokend water ervoor kan zorgen dat de noedels aan elkaar plakt, dus door de spaghetti recht in koud water te gooien, kun je dit voorkomen.

Je blijft zelfs achter met een kleine hoeveelheid pasta-water die je nog kunt gebruiken om sauzen te verdikken. Had ik dit maar eerder geweten.

Ik kan niet wachten om dit uit te proberen! Deel dit alsjeblieft met al je vrienden die dol zijn op pasta