Stikstofminister Christianne van der Wal doet belangrijke oproep aan boeren

Stikstofminister Christianne van der Wal doet belangrijke oproep aan boeren

Minister Christianne van der Wal wendt zich tot de boeren. Ze roept hen allemaal op komende maandag niet mee te doen aan blokkeeracties, maar vraagt hen de dialoog aan te gaan. Volgens Van der Wal is dat de enige juiste oplossing.

Bovendien, zo stelt de stikstofminister, zijn er heel veel boeren die het gesprek willen aangaan. Ze wil daarom ook niet alle boeren ”over een kam scheren.”

Bemiddelaar

Het kabinet gaat iemand aanstellen die moet optreden als bemiddelaar tussen de boeren en de overheid. De bedoeling is weer ‘nuance’ aan te brengen in de discussie. Desondanks benadrukt Van der Wal dat de beoogde doelen al vaststaan. Er is echter ”ruimte voor beweging” in hoe deze te behalen.

Yeşilgöz: Politie staat klaar

Oproerkraaier Dilan Yeşilgöz was gisteravond nog heel stellig in haar bewoordingen. Mochten boeren inderdaad overgaan tot massale blokkades, dan zal er ‘hard worden ingegrepen’. De wereldvreemde Yeşilgöz heeft er zelfs voor gezorgd dat de politie defensievoertuigen tot hun beschikking heeft.

Deze moeten ervoor zorgen dat er goed opgetreden kan worden tegen trekkers en andere landbouwvoertuigen. De boeren hebben bij monde van een woordvoerder nog niet gereageerd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven