Stien heeft een bloedhekel aan het kind van haar vriend: ”Als iemand tips heeft, graag”

Stien heeft een bloedhekel aan het kind van haar vriend: ''Als iemand tips heeft, graag''

Een samengesteld gezin is niet altijd makkelijk. Er zijn legio voorbeelden op te noemen waarin het tussen kinderen en een nieuwe partner niet werkt. Gelukkig zijn er ook talloze voorbeelden waaruit blijkt dat het juist hartstikke goed gaat.

De 53-jarige Stien heeft een samengesteld gezin, maar het gaat niet helemaal lekker. Ze heeft niks met een van de dochters van haar vriend.

De was

“Mijn vriend heeft twee meiden van 16 en 21, de oudste is het huis uit. Ik heb ook twee dochters van 29 en 33, die allebei op zichzelf wonen. M’n oudste dochter heeft twee kinderen, dus ik ben al twee keer oma geworden.

Een jaar of drie geleden was ik bijna altijd bij mijn vriend. Af en toe ging ik een dagje naar huis als ik moest oppassen op mijn kleinkinderen. Mijn jongste dochter woonde nog thuis, maar was veel bij haar toenmalige vriend. Ik deed bij mijn vriend het huishouden, de was, het verzorgen van de honden en ik kookte, dus alles wat ik in mijn eigen huis ook altijd deed.”

“Maar na een tijd begon ik me aardig te storen aan zijn kinderen omdat ze niks opruimden. Ik legde de gewassen en gestreken was op hun bed en ze hoefden het maar in de kast te leggen. Vaak werd het gewoon op de grond gelegd en lag het er zeker een week.”

Opruimen

“Ik heb toen tegen mijn vriend gezegd dat ik dit niet normaal en respectloos vind. Hier heeft hij een paar keer wat van gezegd, maar het veranderde niet. Toen heb ik gezegd dat ik hun was niet meer zou doen.

Ook werd er niet opgeruimd door de kinderen. Op hun kamer niet, beneden niet, zoals kopjes of borden in de vaatwasser zetten. Ik heb aangegeven dat ik dit niet prettig vond, als ik ging koken kon ik eerst het aanrecht opruimen. Het verzoek om ieder zijn gebruikte spullen in de vaatwasser te zetten, hielp niks.”

Puber

“Op een gegeven moment ging de oudste de deur uit en was alleen nog de jongste thuis. Zij was de ene week bij haar moeder en de andere week bij haar vader. Ze was toen ongeveer 13 jaar. De afspraak was dat ze haar vuile was in de wasmand zou leggen en haar kamer opgeruimd achter zou laten. Zoals je kan voorspellen, gebeurde dat niet. Ze was een puber en dat begrijp ik helemaal, maar ook pubers hebben regels nodig.

Ik zei ook daar wat van tegen mijn vriend, want ik was degene die het huis op orde hield. Hij werkte de hele week en soms ook in het weekend, dus ik vond het fijn om ervoor te zorgen dat hij niet naar het huishouden hoefde om te kijken.”

Opvoeding

“Op een gegeven moment werd het me allemaal wat veel en stoorde het me dat hij er niet veel van durfde te zeggen. Hij was bang dat zijn kinderen niet meer zouden komen als hij met ze in gesprek zou gaan. Ik was het daar niet mee eens en zei dat het niet goed was om zo te denken. Zijn dochter moest zich gewoon aan regels houden. Dat hoort bij de opvoeding en ik vond het respectloos naar mij toe.

Zijn dochter zat tot 3 à 4 uur ’s nachts op haar telefoon en ging dan middenin de nacht naar het toilet of de badkamer, waar ik vaak wakker van werd. In 2019 werd ik ziek, waardoor ik niet meer kon werken. Ik moest stress vermijden en rust pakken. Ik merkte dit ook aan mijn lichaam, voelde me vaak niet goed en heel moe. Dat wakker worden kon ik dus echt niet gebruiken.”

Nieuwe kamer

“Toen wilde ze op de kamer slapen waar haar oudere zus eerst sliep. Mijn vriend en ik ruimden de kamer op, brachten spullen naar de stort en ik verhuisde nog een week de spullen van de ene naar de andere kamer. Toen heb ik tegen mijn vriend gezegd dat ik wilde dat ze het netjes zou houden.

Dat gebeurde weer niet. Ik vond beschimmelde etensresten op haar kamer, zoals meloenschillen onderin haar kastje, halve blikjes of glazen drinken. Hier kreeg ik weer een woordenwisseling over met mijn vriend. Ik vond dat hij echt eens met de vuist op tafel moest slaan en duidelijk maken dat dit niet kon. Niets werkte, wat hij ook zei. Ik stelde voor dat hij haar telefoon moest innemen tot ze had opgeruimd, dat deed hij niet.”

“Toen heb ik besloten dat als zijn dochter bij hem was, ik naar mijn eigen huis ging. Dit vond hij niet leuk, maar ik kreeg er te veel stress van.

Nu ga ik alleen nog maar van vrijdag tot maandag naar hem, want ik heb geen zin om in die chaos te zitten. Ik heb niks met zijn dochter en erger me dood aan dat kind. En aan het feit dat hij er niks aan doet.

Hij vindt het helemaal niet leuk dat ik niet meer zoveel kom. Ik heb gezegd dat ik me erg stoor aan haar gedrag. En aan dat van hem. Inmiddels weet ik niet meer wat te doen. Ik hou van hem en we hebben het leuk samen, maar ik heb zo goed als een hekel aan zijn dochter. Ik ben altijd eerlijk geweest, maar ik word niet gehoord. Dus, als iemand een goeie tip heeft hoor ik het graag.”

Scroll naar boven