Steward onthult geheim: Zo krijg je GRATIS eten, drinken en betere plaatsen in het vliegtuig

Steward onthult geheim: Zo krijg je GRATIS een betere plaats, en eten en drinken in een vliegtuig

Je kent het wel, je boekt een vliegticket en sommige vliegmaatschappijen laten je dan ook nog fors betalen voor het boeken van een stoel. Gelukkig deelt steward Miguel Muñoz tips en tricks waarmee je gratis een betere plaats kan krijgen in het vliegtuig. Oh, en hij vertelt ook hoe je het vooral NIET moet aanpakken.

Vermijden: Onaardig zijn en liegen

Als je een betere plaats wilt in het vliegtuig is het verstandig om twee dingen te onthouden. Volgens Muñoz is de toon enorm belangrijk. Als er gratis upgrades worden gegeven, zal de cabin crew die plaatsen als eerst vergeven aan ”mensen die zij het leukst vinden”, zo zegt de steward tegen het Britse tabloid Mirror.

Ten tweede adviseert hij om goed op te letten wat je zegt. “Laatst zei een passagier dat hij pijn in zijn heup had en dat hij extra beenruimte wilde hebben. Helaas kon ik hem daardoor niet naar een stoel bij de nooduitgang verplaatsen, aangezien passagiers die hier zitten de bemanning moeten helpen bij een noodgeval”, aldus Muñoz. Fysieke ongemakken verzinnen is dus verre van slim.

Overigens kijkt het personeel dan wel of er meerdere stoelen naast elkaar vrij zijn, zodat de bewuste passagier daar geplaatst kan worden.

Gratis eten en drinken

Is het mogelijk om gratis en drinken te krijgen in het vliegtuig? Jazeker! Maar dramatisch of onaardig doen is wederom een afrader. ”In principe geven vliegtuigmaatschappijen niets gratis”, zo zegt Muñoz.

‘’Dus als passagiers komen zeggen dat ze erge dorst hebben, medicijnen moeten nemen of gewoon om een ​​glas water vragen, moet ik officieel zeggen dat we water verkopen. Het verbaast je misschien, maar veel mensen raken daardoor helemaal van streek en zeggen dingen als: ‘maar de wet zegt dat je me gratis water moet geven’, of ‘gratis water is mijn mensenrecht’.”

In dergelijke gevallen houdt Muñoz voet bij stuk. ”Maar als je zegt dat je je niet lekker voelt en mij vriendelijk om water vraagt, dan geef ik dat. Ik moet wel, voor het geval dat”, zo verklaart hij. ”In het vliegtuig is het welzijn van passagiers de verantwoordelijkheid van de bemanning, dus we kunnen het risico niet lopen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven