Stervende paard stort in en net vóór het moment dat ze wordt ingeslapen schiet andere paard te hulp

Donald en Jane bezitten 23 paarden op hun boerderij in het Verenigd Koninkrijk. Twee van de paarden, een 16-jarige merrie met de naam Beatrice en een 11-jarige hengst met de naam Beau, zijn al jaren stabiel.

Onlangs stortte Beatrice in wegens ernstige buikpijn. Hoe langer ze ziek was, hoe groter het risico om te overlijden aan orgaanfalen.

De volgende zes uur werkten Donald, Jane en hun landarbeiders onvermoeibaar om de merrie van één ton op te trekken met behulp van riemen en machines, maar ze was veel te zwaar.

Ondertussen bleven haar hartslag en bloeddruk toenemen.

Donald en Jane hebben zich op het ergste voorbereid. Slechts 20 minuten voordat Beatrice zou worden ingeslapen, herinnerde Jane zich dat Beau uit zijn stal moest worden gelaten.

Jane opende de deur van Beau – maar in plaats van naar de tuin te lopen, ging hij recht naar Beatrice toe, hing zijn nek over de muur en begon in haar nek te bijten en zijn tanden te gebruiken om haar hoofd omhoog te trekken.

Beau was vastbesloten om zijn stervende vriend te redden wanneer niemand anders dat kon.

Binnen enkele minuten rolde Beatrice op haar andere kant … en stond op wonderbaarlijke wijze op!

Beatrice is sindsdien volledig hersteld.

Donald, Jane en de dierenarts waren absoluut verbaasd. “We zijn gewend om buitengewone interacties tussen de paarden te zien, maar we zijn nog nooit getuige geweest van een paard dat het leven van een ander redde”, zei Jane tegen The Telegraph.

Bekijk dit wonder in de onderstaande video en DEEL dit met je vrienden op Facebook!