Stephanie opent vegan-restaurant: “Hier eten we niemand op”

Stephanie van Schilt opent in mei een vegan restaurant in Zoetermeer: Het Ministerie van Geluk. Ze eet zelf al sinds haar elfde geen dieren meer en hoopt dat meer mensen haar voorbeeld volgen. Stephanie denkt dat er een tijd gaat komen dat mensen het raar vinden om vlees te eten.

Huilen om varkens

Sinds haar elfde is Stepahnie dus vegan. Ze legt uit hoe dat komt. ”Ik zag beelden in het nieuws van varkens die met grote grijpers werden geruimd als gevolg van de varkenspest. Dat vond ik zo schokkend. De vleesindustrie zoals het nu is dat kan gewoon niet. Ik denk dat er niemand is die in het slachthuis gaat kijken en daarna nog met veel plezier een biefstukje eet.”

Stephanie opent vegan-restaurant: "Hier eten we niemand op"

Elk vleesgerecht te vervangen

Volgens de trotse vegan is elk vleesgerecht te vervangen door een plantaardige variant die nog veel lekkerder is. ”Van een wortel kun je zalm maken. Van een konjacplant kun je garnalen maken en van tomaten een heerlijke steak tartaar. Ik leer veel van recepten van hoe je vlees of vis klaarmaakt en dan probeer ik dat te veganizen. Bijvoorbeeld: hoe maak je een vleescarpaccio en wat lijkt daar plantaardig op. Ik heb er een bietencarpaccio van gemaakt die lekkerder is, gezonder is en er ook mooier uitziet.’

”Vanaf mei als ik openga, zijn in dit voormalig steakrestaurant alleen nog levende wezens welkom. Hier worden mensen dus gelukkig. Ze gaan lekker eten en dieren worden van mijn restaurant gelukkig, want ze worden er niet opgegeten.”

Scroll naar boven