Stelletjes die vaak ruzie maken leven langer, volgens de wetenschap

Zoals de wetenschap laat weten, heeft de gemiddelde Amerikaan ongeveer 19 ruzies met zijn partner en 5 nachten alleen op de bank per maand. Het is gemakkelijk om te veronderstellen dat de meesten van ons een hekel hebben aan ruzie maken met onze partner – denk aan die laatste die je had? Ugh. Maar in het leven zullen er altijd wat meningsverschillen zijn die een opgeladen sfeer in je huis creëren. Maar elke wolk heeft een zilveren rand en gevechten met dierbaren vormen hierop geen uitzondering.

Wij staan klaar om een ​​positief licht te werpen op familie ruzies. En we zijn er vrij zeker van dat je deze informatie niet wilt missen – het kan je helpen om langer te leven!

Ruzies kunnen nuttig zijn als je één ding weet.

Dit is het nieuws waar we allemaal op hebben gewacht: gezinsconflicten zijn niet per se slecht voor je gezondheid. Je zou het niet geloven na het ervaren van de niet-zo-aangename gevoelens van teleurstelling die komen met ruzies. Soms is het zelfs moeilijk om te ademen of te kalmeren tijdens een ruzie.

Een nieuw onderzoek beweert echter dat familieconflicten de sleutel kunnen zijn tot een aanzienlijk langere levensduur. Maar er is altijd een “maar”. Onderzoekers zeggen dat als je een langer, gezonder leven wilt leiden, je temperament moet afstemmen op je partner. En dit is de enige manier om dingen te laten werken.

Deze openbaring is wetenschappelijk onderbouwd.

De studie richtte zich op 192 gehuwde stellen in de loop van 32 jaar. Het primaire doel was om uit te zoeken of het gedrag van hun partners hun mortaliteit beïnvloedde. Elk stel kreeg een aantal vragen over conflicten in hun gezinsleven en de manier waarop ze er mee omgaan. Ze zouden bijvoorbeeld kunnen antwoorden: “Ik zou in paniek raken en alles loslaten” of “Ik zou woedend worden, maar ik zou liever mijn emoties uiten.”

Volgens de resultaten is een groter verschil tussen een vrouw en een man gekoppeld aan het verhoogde risico op vroeg overlijden. In een situatie waarin één van de partners geneigd is woede te uiten terwijl de andere het juist probeert te voorkomen, verdubbelt het risico van de dood bijna. De meest voordelige manier om met ruzies om te gaan, is door een vurige discussie te voeren waarbij elke partner uitspreekt over hun pijnen en twijfels.

Stilte helpt nooit om een ​​probleem te overwinnen.

Waarom is het zo belangrijk om je gevoelens op dezelfde manier te uiten? Het is cruciaal omdat partners die anders reageren op een conflict meestal niet tevreden zijn over hoe de ruzie word afgehandeld. Een man wilde bijvoorbeeld boos worden en zijn frustratie uiten, terwijl zijn vrouw besloot niet te reageren en de conflicten te vermijden door haar eigen emoties te negeren.

Dit kan leiden tot voortdurende stress, verhoogde spanning in het gezinsleven en een negatief effect op de gezondheid van de echtgenoten. Bovendien zal op een gegeven moment alles dat in de fles zit, naar buiten komen. En hetzelfde patroon herhaalt zichzelf.

Openheid is de enige manier voor je partner om te begrijpen wat je pijn doet.

Koppels die in staat zijn overeen te komen, hebben minder ruzies en op basis van het bovenstaande een betere gezondheid. Samen vinden ze de juiste uitgang voor hun emoties en zijn het eens over iets dat gunstig is voor hen beiden.

Hier is een taak voor jou: let tijdens je volgende ruzie op de manier van ruziemaken die jij en je partner gebruiken. Als je merkt dat je reactie anders is en geen voldoening geeft als het gevecht voorbij is, is dit een goed moment om de kwestie te bespreken. Misschien helpt dit je om in de toekomst beter met elkaar om te gaan.

Denk je dat het belangrijk is om met hetzelfde niveau van intensiteit te discussiëren met elkaar? Hoe gebeurt het meestal in je familie? Laat het ons weten in de comments!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven