Stel gebruikt BBQ als verwarming in huis, zwaar vergiftigd naar ziekenhuis gebracht

Stel gebruikt BBQ als verwarming in woonkamer, zwaar vergiftigd naar ziekenhuis gebracht

In Hoorn dacht een stelletje een alternatief gevonden te hebben voor de torenhoge energierekening. In een poging om warm te blijven, zetten de man en vrouw hun barbecue aan in de woonkamer. Dat bleek geen goed idee, ze werden onwel en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het stel zou de barbecue hebben aangestoken omdat ze het koud hadden in huis. Op een gegeven moment had een van de twee moeite met ademhalen, dus werden de hulpdiensten opgeroepen.

Stel gebruikt BBQ als verwarming in huis, zwaar vergiftigd naar ziekenhuis gebracht

Hart van Nederland meldt dat al snel bleek dat giftige stoffen van de bbq de oorzaak van het probleem waren. Omdat de twee er erg slecht aan toe waren, zijn ze met zuurstofmaskers naar het ziekenhuis gebracht. Nadat de brandweer in het huis metingen had gedaan, is de woning geventileerd.

Niet de eerste familie

Het is niet de eerste keer dat mensen besluiten hun barbeque in de woonkamer aan te steken. Twee maanden geleden zijn een moeder en dochter in België om het leven gekomen door een koolmonoxidevergiftiging. Drie weken geleden ging het bij onze zuiderburen wederom mis toen een vader, een zwangere vrouw en twee kinderen vergiftigd raakten doordat zij in hun woning houtskool hadden verbrandt.

Scroll naar boven