Gewonde bij bizarre steekpartij op middelbare school Venlo

De Nederlandse autoriteiten hebben een schoolgebouw in Venlo ontruimd na een incident met een mes dat vanochtend rond 08.00 uur plaatsvond. Op het sociale mediaplatform X gaven de autoriteiten aan dat er sprake was van een schermutseling met een mes.

Steekpartij middelbare school venlo

Bij een steekincident in Venlo is donderdagochtend een jongen gewond geraakt. De autoriteiten hebben een verdachte aangehouden. Het voorval vond iets na 11:00 uur plaats aan de achterzijde van sporthal Craneveld, tegenover het Valuascollege, wat suggereert dat het slachtoffer mogelijk een scholier is.

De exacte aanleiding voor het trekken van het mes en de details van wat er precies is gebeurd, zijn nog niet bekend. Het slachtoffer is voor de behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van de autoriteiten kon voorlopig geen verdere informatie verstrekken. De omgeving van de sporthal is afgezet, en er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het incident.

School Eindhoven ontruimd

Het tweede incident van de dag vond plaats op een campus van Fontys Hogeschool. Vanwege het vermoeden dat de dader zich nog in het gebouw bevindt, hebben de autoriteiten besloten tot een volledige evacuatie van het pand.

Hulpdiensten en beveiligingspersoneel zijn ter plaatse om de situatie onder controle te houden en de veiligheid van de aanwezigen te waarborgen. Ondanks de opluchting dat de verwondingen niet zwaar lijken te zijn, zorgt het voorval begrijpelijk voor de nodige opschudding onder studenten en personeel.

De autoriteiten doen er alles aan om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen en de vermoedelijke dader op te sporen. Verdere details over de toedracht van het incident worden nog onderzocht, en er wordt nauw samengewerkt met de schoolleiding om de veiligheid te garanderen.

bron: Google Maps
Scroll naar boven