Steekpartij in asielzoekerscentrum Budel, meerdere gewonden en arrestaties

Steekpartij in asielzoekerscentrum Budel, meerdere gewonden en arrestaties

In het asielzoekerscentrum in Budel, waar de politie zo onderhand al tientallen keren naar heeft moeten uitrukken, zijn gisteravond twee personen gewond geraakt bij een steekpartij. Er zijn drie aanhoudingen verricht.

De politie meldt dat er waarschijnlijk een ruzie is ontstaan tussen verschillende ‘nieuwe Nederlanders’, waarna er een mes werd getrokken. De verwondingen valles desondanks mee. De slachtoffers zijn in het ziekenhuis behandeld en daarna zijn beiden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Bron van onrust

Het is altijd erg gezellig in Budel. De bewoners houden zich ook goed aan alle regels. In april en mei ging het dertien keer mis, tegenover zo’n vijftig keer aan het begin van het jaar.

Wat wordt hier onder verstaan? Intimidatie, mishandeling, winkel- en fietsendiefstal en een hele reeks steekpartijen. Het is er zo gezellig, dat burgemeester Roland van Kessel van de gemeente Cranendonck eind januari het rampgebied als een ‘veiligheidsrisicogebied’ afkondigde. Hierdoor mocht de politie preventief fouilleren. Half maart werd dat teruggedraaid.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven