Steeds meer mensen bekeren zich en Tom (32) is één van hen

Nederlanders bekeren zich massaal

Donny Roelvink, Joram van Klaveren en Vonneke Bonneke . Dit zijn slechts een paar voorbeelden van mensen die zich de afgelopen tijd veel bezig hebben gehouden met het Islamitische geloof. Daarmee bedoelen we dat ze zich bekeerd hebben. Deze trend is overigens niks nieuws in Nederland.

Nederlanders bekeren zich massaal

Moskeeën door het hele land merken een toenemend aantal Nederlanders op die kiezen voor een leven volgens de Islamitische leer. Tom Overgoor is een van deze personen. Inmiddels elf jaar geleden koos hij voor een spiritueel pad door zich te bekeren tot de Islam.

Deze keuze kwam niet uit de lucht vallen. Al sinds jonge leeftijd voelde Tom zich aangetrokken tot geloof en spiritualiteit. Vanuit zijn omgeving bekeek hem ook als iemand met dat soort overtuigingen. Zelf zegt hij hierover: “Ik kan niet aanvaarden dat ons bestaan enkel draait om geboren te worden en later te sterven. Er moet iets meer zijn,” vertelt Tom.

Tom Overgoor bekeert zich
Bron: Hart van Nederland

Geinspireerd door zijn vrienden

Die fascinatie begon op 21-jarige leeftijd door zijn moslimvrienden. Het duurde niet lang voordat hij zich begon te verdiepen in het geloof. Imam Ibrahim Ahmed constateert ook een groei in het aantal mensen dat de Islam omarmt. Hij zet zich in voor de organisatie van de iftar, de maaltijd na zonsondergang tijdens de ramadan, waaraan ook niet-moslims deel kunnen nemen.

Ibrahim is van mening dat het cruciaal is om wederzijds begrip en kennis over elkaars leefwijzen te bevorderen, en dat we alleen op die manier in harmonie met elkaar kunnen samen leven. Wat vind jij van deze ontwikkeling? Snap jij de keuze van Tom om zich te bekeren?

Nederlanders bekeren zich
bron: Hart van Nederland

Jouw mening is heel belangrijk voor ons. Daarom willen we je vragen om jouw mening te geven in de reacties op Facebook. Op die manier kunnen wij de mooiste verhalen voor jou blijven schrijven.

Scroll naar boven