Statushouders willen aangeboden woningen niet: ”Wij hebben andere verwachtingen”

Statushouders vinden aangeboden woningen te min: ''Wij hebben andere verwachtingen''

Zoals bekend heerst er in Nederland een woningcrisis. Je zoon of dochter wil misschien graag op zichzelf maar kan dat niet, omdat er simpelweg geen woningen voorradig zijn. Dan is het extra wrang om te lezen dat een groep Nieuwe Nederlanders woningen weigert.

‘Andere verwachtingen’

Voor wie denkt dat wij een grapje maken: was het maar zo. Statushouders die momenteel op kosten van de belastingbetaler in een mooi hotel in Rijswijk zitten, moeten daar weg. De gemeente heeft geen woningen voor jouw kinderen, maar voor de statushouders natuurlijk wel.

Alle 120 mensen met een verblijfsvergunning die in het hotel zitten hebben inmiddels een schitterende woning aangeboden gekregen. Een deel van hen weigert echter het huurcontract te tekenen. De groep heeft namelijk ‘andere verwachtingen’ en eisen grotere en mooiere woningen.

Een flexwoning zien zij niet zitten. De gemeente meldt aan Omroep West dat de groep aast op sociale huurwoningen. Nu dat niet lukt, omdat die er simpelweg niet zijn, weigeren ze het contract te tekenen totdat de gemeente ‘met iets beters’ op de proppen komt.

Advocaten ingeschakeld

De groep gaat zelfs nog verder en heeft advocaten ingeschakeld. Die moet zorgen voor urgentieverklaringen waardoor de gemeente wordt gedwongen om sociale huurwoningen vrij te maken.

De gemeente heeft daarop besloten ook een advocaat in te schakelen. Het gaat in totaal om 34 huishoudens die woedend zijn op Nederland.

Scroll naar boven