Statushouder (39) verkracht vrouw die hem hielp om de taal te leren

Statushouder (39) verkracht vrouw die hem hielp om de taal te leren

Statushouder H. Al-R. (39) uit Noord-Jemen heeft er slechts 11 maanden over gedaan om met justitie in aanraking te komen. De man wordt verdacht van het verkrachten van een dronken en weerloze vrouw.  Notabene de vrouw die zich vrijwillig had opgeofferd om hem overal mee te helpen.

De vrouw hielp Al-R met het leren van de Nederlandse taal en de gebruiken die we er in ons land op nahouden. Maar op 26 september vorig jaar ging het helemaal mis na een avondje domino. De verdachte kwam met een vriend langs, terwijl de buurvrouw van het slachtoffer er ook was.

Wijn bijschenken

De vrouwen dronken thee, maar Al-R had een fles wijn meegebracht die hij aan het slachtoffer voerde. Hij bleef haar glas maar bijschenken. Tegen de rechter zegt hij dat “praktisch” te hebben gevonden.

Aan het einde van de avond vertrok de buurvrouw. Het slachtoffer voelde zich dronken. Zij zou vervolgens hebben aangeboden de jassen te halen, die in de douche hingen. Al-H zou samen met de vrouw naar de douche zijn gelopen.

Naar eigen zeggen liep Al-H mee om de vrouw “te helpen”. Maar in de douche legde hij zijn hand op haar rug en omhelsde haar. Hij zegt dat de vrouw hem begon te zoenen en dat ze zich “als een meisje van 20” gedroeg.

Ze wilde het zelf

De asielzoeker zou niets verkeerd gedaan hebben. “Omdat ze zo aandrong” zou hij haar betast hebben met zijn vingers, haar borsten hebben gekust en haar hebben gezoend. En dat terwijl hij haar niet knap vond. Hij deed bovenstaand om haar “niet te kwetsen”.

De vrouw stelt echter dat ze naar de wc ging, viel en bijkwam op de badkamervloer terwijl Al-H. haar penetreerde. Hij stopte daarmee toen ze bij kennis kwam en smeekte meermaals te stoppen. Inwendig onderzoek heeft sperma van Al-H. opgeleverd, maar die vraagt zich af hoe dat kan. Hij beweert zijn broek nooit te hebben laten zakken.

Al-H. voelt zich niet begrepen. Tegen de rechter zegt hij dat “de dood beter zou zijn”. Hij kwam in oktober 2021 naar Nederland en kreeg razendsnel een verblijfsstatus tot 2026.

Onrecht

De officier van justitie vindt dat Al-H. schuldig is. Hij heeft misbruik gemaakt van een vrouw die, zo is gebleken, een neurologische afwijking heeft. Het Openbaar Ministerie wil dat de statushouder 40 maanden de cel in gaat.

Zijn advocaat Hans Verbeeke vindt dat zijn cliënt niets te verwijten valt. “Alcoholgebruik zorgt er bij de aangeefster voor dat ze dingen doet die ze anders niet doet. Verbeeke denkt dat de vrouw het initiatief nam, maar zich dat alleen niet kan herinneren.

Al-H voelt zichzelf slachtoffer en spreekt van ” onrecht” tegen hem. “De politie is niet professioneel met mij omgegaan. En het gaat nu niet om de schade die ik heb opgelopen.”

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in de zaak.

Statushouder (39) verkracht vrouw die hem hielp om de taal te leren

Scroll naar boven