Stanley (38) haat volwassenheid – gaat door het leven als baby

Stanley (38) wil niet meer volwassen zijn en is vanaf nu weer baby

De 38-jarige Stanley Thornton is een ‘volwassen baby’. De zwaarlijvige Amerikaan had grote moeite om zich te committeren aan het leven vol met regels, en heeft daarom besloten dat hij terugkeert naar de tijd als baby.

Wat is een volwassen baby?

Een volwassen baby is iemand die er plezier uit haalt om zich te verkleden als een baby en het gedrag van een klein kindje vertoont.

Stanley (38) wil niet meer volwassen zijn en is vanaf nu weer baby

Stanley legt in het YouTube-programma iWonder uit dat je jezelf kunt identificeren als een baby’tje van zes maanden oud, maar ook als een kind van twee of drie jaar oud. ”Het gaat erom wat voor jou het meest comfortabel voelt.” Zelf is Stanley twee jaar oud.

”Ik ben jong genoeg om in een kinderbedje te slapen, een luier te dragen en uit een flesje te drinken. Maar ik ben ook oud genoeg om rond te kruipen en te brabbelen.”

Kinderkamer

Stanley heeft zijn slaapkamer helemaal zelf omgebouwd. ”Ik heb mijn bed in een week gemaakt.” Hij slaapt onder dekens van The Lion King en heeft aan de zijkant van zijn bed ‘aquariums’ hangen.

In de rest van zijn kamer ligt alles er netjes geordend bij. We zien voorleesboeken, maar ook stapels met pampers. ”Soms vragen mensen me of ik echt luiers gebruik. En ja, die heb ik om. Maar als ik een rollenspel speel, draag ik andere luiers.”

Duplo

Stanley heeft favoriet speelgoed. Het liefst speelt hij met Duplo. ”Het is rustgevend om daarmee te spelen. Ik vergeet alles om me heen en doe net alsof ik weer een kind ben.”

Stanley (38) wil niet meer volwassen zijn en is vanaf nu weer baby

Hij legt uit dat je met Duplo alles kunt bouwen wat je maar wilt. ”Als je het niet meer leuk vindt, kun je het weer uit elkaar halen.

Niet de hele dag

De volwassen baby gaat helemaal op in zijn rol, maar vertelt dat hij niet de hele dag een baby is. ”Ik doe het in de ochtend, een uurtje of twee en in de avond. De rest van de dag ben ik net als anderen.”

Werken doet Stanley niet. Hij laat in het midden waarom hij geen baan heeft, maar vertelt wel dat hij in het verleden als kind veel klappen heeft gekregen. Wellicht verklaart dat een en ander.

Scroll naar boven