Stagiaire maakt ongepaste filmpjes van kinderen op opvang en zet deze online

Schokkend: Kind vindt pakjes harddrugs op basisschool

Een stagiaire (19) die werkzaam was op het Amsterdamse kinderdagverblijf Stadstimmertuin is vandaag op staande voet ontslagen. Ze had namelijk filmpjes gemaakt van kinderen in kwetsbare posities en deze op TikTok en Snapchat geplaatst.

Stagiaire maakt ongepaste filmpjes van kinderen op opvang en zet deze online

De kinderen zijn herkenbaar in beeld gebracht. Bovendien deed de stagiaire bizarre dingen. Zo schopte ze een bal tegen een kind, dat vervolgens omviel. Ook zouden twee kinderen op elkaar liggen en liet de vrouw foto’s zien van 2 kussende mannen, waarop ze de kinderen liet reageren.

Niet strafbaar

De ouders van desbetreffende kinderen zijn geschokt en verbijsterd. De directeur van de opvang wist afgelopen zondag van de zaak en heeft niet getwijfeld. ”Het gaat om onacceptabele beelden”, zegt ze tegen Hart van Nederland. Hoewel er aangifte is gedaan tegen de vrouw, meldt de politie dat er feitelijk niets strafbaars is voorgevallen.

Online klopjacht

Ondertussen vreest men represailles tegen de vrouw, want op sociale media worden haar naam en foto’s veelvuldig door meerdere mensen gedeeld. De directeur van de kinderopvang vindt dat een slechte zaak en meent dat de dader nu wel genoeg is gestraft. Wel zegt ze dat het handelen van de stagiaire “ontzettend naïef en onacceptabel was.”

Scroll naar boven