Staatssecretaris Van der Burg bezoekt Ter Apel en doet belofte aan asielzoekers

Dit is waarom migranten allemaal naar Nederland willen

Terwijl we vanmorgen hebben kunnen lezen hoe een kind op school flauwvalt omdat zijn gezin geen eten meer kan betalen, focust staatssecretaris Eric van der Burg zich op het welzijn van asielzoekers. Van der Burg, die naar het aanmeldcentrum is gegaan, belooft dat hij voor iedereen die dat wil opvang kan fixen.

Van der Burg heeft een enorme dosis medelijden ontwikkeld met de arme vluchtelingen in Ter Apel en wil niet dat er nog maar iemand in de buitenlucht hoeft te slapen.

De asielminister ging gisteravond naar het aanmeldcentrum, om gesprekken te voeren met asielzoekers. Hij wilde graag weten of zij misschien nog iets tekort komen. Ook sprak hij met meerdere burgemeesters en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Staatssecretaris Van der Burg bezoekt Ter Apel en doet belofte aan asielzoekers

Donderdag 300 buitenslapers

Donderdagnacht was het weer gezellig druk in Ter Apel met een hoop nieuwe aanmeldingen. Ongeveer 300 mensen die in Nederland willen komen wonen, moesten buiten de hekken van het opvangcentrum slapen. Dat is vanaf nu verleden tijd, want het kabinet zal elke asielzoeker die buiten dreigt te moeten slapen een opvangplek bieden.

Scroll naar boven