Spotify wordt fors duurder: dit tarief ga je per vandaag betalen

Spotify wordt fors duurder: dit tarief ga je per vandaag betalen

Spotify heeft besloten de tarieven voor abonnementen met ingang van vandaag te verhogen. De zwaar populaire muziekdienst gooit de prijzen van verschillende abonnementen met minimaal een euro omhoog. Daarmee volgt Spotify het voorbeeld van andere streamingsdiensten.

In meer dan 50 landen waar Spotify beschikbaar is, worden verhogingen doorgevoerd. Dat geldt niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande abonnees.

Zij zullen vandaag een e-mail krijgen waarin zij informatie kunnen lezen over de tariefswijziging.

Tarieven

De prijs van een betaald abonnement voor slechts een persoon gaat omhoog naar 11 euro per maand. Een duo-abonnement, waar je met twee personen gebruik van kunt maken, gaat met twee euro omhoog en gaat 15 euro per maand kosten.

Studenten moeten ook een eurootje meer lappen. en gaan vijf euro per maand betalen. Het abonnement voor gezinnen gaat veruit het meest kosten. Zij gaan maandelijks 18 euro betalen.

Spotify wordt fors duurder: dit tarief ga je per vandaag betalen

Nieuwe abonnees

Nieuwe klanten betalen bovenstaande nieuwe tarieven direct. Voor bestaande abonnees is dat anders. Zij betalen nog een maand het huidige tarief. Een gratis account, waar je soms reclames tussendoor krijgt, blijft gratis.

Innoveren

Het is niet geheel onverwacht dat Spotify met prijsverhogingen op de proppen komt. Daniel Ek, de grote baas, gaf aan hier al een tijdje over na te denken.

Daarnaast hebben de concurrenten Apple Music, Amazon Music, Tidal en YouTube Music ook een euro opgeteld bij het tarief van een standaard abonnement.

Spotify heeft geld nodig om te ‘kunnen blijven innoveren’. Wat ze precies gaan doen is nog niet bekend. De laatste keer dat Spotify een grote innovatie aankondigde was in 2021. Destijds kwam de muziekdienst met een duurder abonnement met de naam Spotify HiFi.

Ingehaald

In de wandelgangen klinkt dat Spotify inmiddels voorbijgestreefd is door de concurrentie. Met het Hi-Fi abonnement wilden ze muziek aanbieden in hogere kwaliteit.

De concurrenten Apple Music en Amazon Music brachten hetzelfde abonnement uit, maar rekenen daar geen extra geld voor, tot verbazing van Spotify.

Wat Spotify ook nog beschikbaar wil gaan maken, zijn luisterboeken voor iedereen met een betaald abonnement. Momenteel moet je die per stuk kopen.

Spotify wordt fors duurder: dit tarief ga je per vandaag betalen

Gebruikers

Op het moment van schrijven heeft Spotify maar liefst 500 miljoen maandelijkse gebruikers. Hiervan betalen 210 miljoen mensen een maandelijkse prijs. De anderen hebben een gratis versie.

Scroll naar boven