Spookrijder veroorzaakt gigantisch ongeluk, meerdere doden en gewonden

Spookrijder veroorzaakt gigantisch verkeersongeluk, meerdere doden en gewonden

Een spookrijder heeft vannacht op de A28, nabij het Drentse Hooghalen, een gruwelijk verkeersongeval veroorzaakt. Hierbij zijn twee personen om het leven gekomen en vijf anderen (ernstig) gewond geraakt.

Een politiewoordvoerder meldt de betrokkenheid van meerdere voertuigen, die rond 00.40 uur veroorzaakt werd door een spookrijder. Vlak voordat de frontale botsing heeft plaatsgevonden, kwamen er bij de politie meerdere telefoontjes binnen over een auto die zich in tegengestelde richting over de snelweg begaf. Agenten probeerden daarop tevergeefs de auto tot stoppent te dwingen.

Hoge snelheid

Heel even leek het erop dat de bestuurder van het voertuig bij Assen stopte, maar toen agenten de bestuurder aan een controle wilden onderwerpen, besloot de man er op volle snelheid vandoor te gaan. De politie zette de achtervolging in, maar konden niet verhinderen dat de auto niet veel later frontaal op een tegemoetkomend voertuig botste. Bij dit enorm ernstige vooral raakte vervolgens nog drie auto’s betrokken.

Het tragische incident heeft het leven gekost aan een vrouw (35) en aan de spookrijder, een 30-jarige man uit Assen, zelf. De vijf gewonden uit de drie andere betrokken auto’s liggen momenteel in het ziekenhuis met onbekende verwondingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven