Spijker die gebruikt is bij kruisiging van Jezus in geheime kamer gevonden

Spijker Jezus Christus

Er zijn Christelijke relikwieën, waaronder een spijker die gebruikt zou zijn bij de kruisiging van Jezus Christus ontdekt in een geheime kamer in een klooster gevonden.

Archeologen die momenteel werkzaam zijn in het Milevsko-klooster in Tsjechië hebben een zes-inch-lange spijker opgegraven die in een doos met 21-karaats gouden kruis aan de voorzijde is geplaatst en naar verluidt tussen 260 en 416 n.Chr. komt.

De doos heeft een inscriptie waarop staat ‘Jezus is Koning’.

Spijker Jezus Christus

Deskundigen zeggen niet te kunnen bevestigen of de spijker voor de kruisiging is gebruikt maar hebben gezegd dat de ontdekking ervan ‘nog groter is dan het reliekschrijn van Sint Maurus’.

Wie niet op de hoogte is van deze christelijke relikwieën: de Maurus Reliquary is een gouden doos die fragmenten bevat op de lichamen van de heilige maurus, de heilige Johannes de Doper en de heilige Timoteüs – dus het is een grote zaak.

In een toespraak tot de Tsjechische Nieuwsdienst (ČTK) zei Jiří Šindelář, die deelnam aan de ontdekking werd er gezegd: “Omdat de Hussieten het archief hebben vernietigd, was er geen informatie dat zoiets hier was.”

Šindelář zei ook dat de echtheid van de nagel in de toekomst door andere deskundigen zal worden gecontroleerd.

Het team dat de geheime kamer heeft blootgelegd zegt dat deze gebruikt is om een aantal zeldzame artefacten te verbergen voor invallen van de Hussieten in de 15e eeuw.

Het is niet de eerste keer dat er beweringen worden gedaan over spijkers die afkomstig zijn van wat bekend staat als het Ware Kruis en eerder dit jaar beweerde een archeoloog zelfs het kinderhuis van Jezus Christus te hebben gevonden op een plek in Nazareth.

Professor Ken Dark zegt dat er een ‘sterk argument is om de 1ste eeuwse woning onder een modern klooster in de Israëlische stad als het huis van Jezus, Maria en Jozef te beschouwen.

Dark, een professor van de Universiteit van Reading, zei dat de zaak van het huis van Christus in zijn kindertijd voor het eerst werd gemaakt in de jaren 1800, maar vervolgens werd dat verworpen door andere archeologen in de jaren 1930.

Maar nu, na 14 jaar bestuderen is het legitiem.

Dark vertelde BBC News: “Ik ben niet naar Nazareth gegaan om het huis van Jezus te vinden, ik was eigenlijk bezig met een studie van de geschiedenis van de stad als een Byzantijns Christelijk bedevaartscentrum.

“Niemand kon meer verbaasd zijn dan ik.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven