Speelschema EK 2024: op deze dagen speelt het Nederlands Elftal

speelschema ek 2024 nederlands elftal

Op vrijdag 14 juni begint het EK voetbal met de openingswedstrijd tussen gastland Duitsland en Schotland. Twee dagen later start Nederland zijn campagne voor de Europese titel tegen Polen. Hieronder vind je een overzicht van de groepsindeling en het speelschema van het eindtoernooi in Duitsland.

Speelschema EK 2024: Nederlands Elftal

Nederland heeft het EK één keer gewonnen, namelijk in 1988 toen het toernooi ook in Duitsland werd gehouden. Dit jaar doet Oranje voor de elfde keer mee aan het Europees Kampioenschap. Bij het laatste EK in 2021 werd Nederland in de achtste finales uitgeschakeld door Tsjechië.

Het elftal begint het toernooi op zondag 16 juni tegen Polen in het Volksparkstadion in Hamburg. Vervolgens speelt Nederland op vrijdag 21 juni tegen Frankrijk in de Red Bull Arena in Leipzig. De laatste groepswedstrijd is op dinsdag 25 juni tegen Oostenrijk in het Olympiastadion in Berlijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UEFA EURO 2024 (@euro2024)

Groepsindeling EK 2024

Groep A: Duitsland, Schotland, Hongarije, Zwitserland.
Groep B: Spanje, Kroatië, Italië, Albanië.
Groep C: Slovenië, Denemarken, Servië, Engeland.
Groep D: Polen, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk.
Groep E: België, Slowakije, Roemenië, Oekraïne.
Groep F: Turkije, Georgië, Portugal, Tsjechië.

Wedstrijden van Nederland

Zondag 16 juni: Nederland – Polen (15:00 uur, Volksparkstadion, Hamburg)
Vrijdag 21 juni: Nederland – Frankrijk (21:00 uur, Red Bull Arena, Leipzig)
Dinsdag 25 juni: Nederland – Oostenrijk (18:00 uur, Olympiastadion, Berlijn)

Mogelijke tegenstanders

Afhankelijk van de prestaties in de groepsfase, kan Nederland in de achtste finales teams tegenkomen als Italië, Kroatië, of zelfs België. Als Nederland de groepsfase als winnaar afsluit, is de kans groot dat ze een derde geplaatste team treffen uit Groep A, D, E of F.

Bij een tweede plaats zouden ze tegenover de nummer twee van Groep E komen te staan. Verdere progressie in het voetbaltoernooi kan betekenen dat Nederland sterke tegenstanders zoals Engeland, Spanje, of Portugal tegenkomt in de kwart- en halve finales. Wat denk jij? Gaat Nederland het ver schoppen op het aankomende EK?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OnsOranje (@onsoranje)

Scroll naar boven