Spanje gaat vrouwen maandelijks menstruatieverlof aanbieden

menstruatieverlof

Spanje wordt het eerste westerse land dat vrouwen drie dagen per maand verlof gaat geven tijdens hun menstruatie. Landen als Japan, Zuid-Korea en Indonesië hebben al menstruatieverlof, maar Spanje is het eerste land die dit op maandelijkse basis gaat doen.

Spaanse regering

Het radiostation Cadena SER meldde dat de Spaanse regering de nieuwe maatregelen zal gaan goedkeuren tijdens de volgende kabinetsvergadering volgende week, op dinsdag (17 mei).

De staatssecretaris voor gelijkheid van het land, een vrouw genaamd Ángela Rodríguez, kondigde twee maanden geleden al het nieuwe initiatief aan om de menstruele gezondheid en het herstel van de gezondheid voor vrouwen in het hele land te garanderen.

menstruatieverlof

Ook zal de wet gaan gelden voor vrouwen die een abortus hebben ondergaan. Maar het gaat nog verder: De regering heeft ook aangekondigd dat maandverband en tampons in supermarkten belastingvrij worden en dat vrouwen in ‘gemarginaliseerde sociale omstandigheden’ ook gratis hygiënische producten krijgen.

The Guardian meldt dat de nieuwe wet een navolging is van de Catalaanse stad Girona, en flexibele werkregelingen creëert voor mensen die ongesteld zijn door hen tot acht uur verlof per maand te bieden. De regering is ook van plan een wet goed te keuren die harder optreed tegen degenen die betrokken zijn bij mensenhandel.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven