Songfestival kijkers in shock: “Wat zit dat mens daar te doen!?

Songfestival kijkers in shock: "Wat zit dat mens daar te doen!?

Zweden heeft het Songfestival 2023 gewonnen. Het nummer Tattoo van Loreen veroverde de harten van de jury en dat bleek uiteindelijk doorslaggevend. Loreen, die eerder in 2012 won, wint nu voor de tweede keer.

Jury doorslaggevend

De bookmakers waren er al helder over en gaven Loreen een winkans van 55 procent. Runner-up zou Finland worden. Dat kwam ook exact uit, maar het was tot de laaste stem spannend.

Zweden kreeg een overweldigende meerderheid stemmen van de jury. Het publiek koos echter voor het catchy cha cha cha van Finland als grote winnaar. Die twee punten bij elkaar opgeteld bracht Zweden de overwinning, tot teleurstelling van zanger Käärijä.

Soppende vrouw

Maar er was een ander opvallend moment dat de aandacht trok van kijkers. Direct na de act van de Vlaamse Gustaph kwam de Britse presentatrice Hannah (48) in beeld. Op de achtergrond vond in de tussentijd een bizar tafereel plaats, waarbij een soppende vrouw te zien was.

De vrouw roerde namelijk met een stok – wat leek op een wc-borstel – in een houten pot en keek meerdere malen zwoel de camera’s in.

Op sociale media vroegen mensen zich massaal af wat ze zojuist hadden gezien. Het bleek een knipoog naar de opvallende act van Polen uit 2014: My Słowiani van Donatan & Cleo.

Op Twitter ging het echter flink los. Onderstaand een selectie van een aantal tweets waarin mensen zich afvragen waar ze naar zitten te kijken:

Scroll naar boven