Sombere Mark Rutte kondigt nieuwe financiële mokerslag aan

Sombere Mark Rutte kondigt nieuwe financiële mokerslag aan

Mark Rutte heeft vandaag op de ministerraad dramatisch nieuws aangekondigd. De effecten van de alsmaar oplopende (energieprijzen) zullen als een mokerslag gaan inslaan op gezinnen. Rutte waarschuwt mensen dat “verdergaan op de oude voet niet meer mogelijk zal zijn voor veel mensen.”

Het kabinet probeert een soort van ‘schild’ op te werpen tegen dit probleem door een pakket van 15 miljard euro samen te stellen. De precieze plannen hiervoor zullen bekendgemaakt worden met Prinsjesdag.

Kabinet kan niet iedereen helpen

De premier is zeer somber gestemd, maar zegt de gevolgen “zoveel mogelijk te willen dempen”. Hij voegt hieraan toe dat het kabinet “niet iedereen kan helpen”. Het pakket is voornamelijk gericht op gezinnen met een laag- tot middeninkomen.

Inkomstenbelasting omlaag

Ingewijden stellen dat het kabinet bekend gaat maken dat de inkomstenbelasting omlaag gaat. Anderzijds zal het minimumloon met tien procent worden verhoogd. Dat geldt eveneens voor daaraan gekoppelde uitkeringen. Tenslotte gaat de belasting op energie omlaag, terwijl huurtoeslag omhoog gaat.