Soldaat twijfelt of zijn ‘oorlogshond’ hem nog herkent – maar dan trekt hij de kooi open

Net als tussen mens en dier, ontstaan hechte banden wanneer iemand moeilijke tijden doormaakt. Army National Guard medevac piloot (Nick Pierzchalski) weet dit als geen ander Nick werd uitgezonden naar Irak, waar hij een gevaarlijke en uitdagende tijd onderging. Hij redde talloze levens terwijl hij onvermoeibaar zijn gewonde soldaten beschermde. Maar net toen hij emotioneel heel breekbaar was, ontmoette hij een vriend die alles zou veranderen.

Deze vriend kwam in de vorm van een jonge zwerfhond (Airys). Op een dag rende de schattige pup achter Nick aan en de twee werden al snel vrienden. Airys werd als familie verwelkomd in de legerbasis. Airys was in een slechte toestand en de soldaten namen haar onmiddellijk onder hun hoede, voedden en zorgden voor haar terwijl de oorlog in Irak bezig was.

Airys werd door iedereen geliefd, maar Nick was vooral dol op de lieve pup. De soldaten bouwden snel Airys haar eigen plekje in hun hangar en Nick en Airys werden onafscheidelijk. Helaas kwam de dag dat Nick terug moest keren naar Florida, maar de soldaat kon het idee niet verdragen om Airys achter te laten – hij wist gewoon dat hij haar mee moest nemen. Dus nam Nick contact op met SPCA International en met hun hulp slaagde hij erin het voor elkaar te krijgen.

Reünie

Enkele maanden later was het eindelijk tijd. Gelukkig werd de emotionele reünie van Nick en Airy gefilmd door een lokale nieuwsuitzending. Kijkers keken toe hoe de nerveuze soldaat Airys verwelkomde in haar nieuwe huis.

“Ik ben benieuwd naar haar reactie. Ze heeft nog niets anders gezien dan een woestijn en nu ziet ze een tuin van gras en bomen en kan ze achter eekhoorns aan rennen”, vertelde Nick Fox News.

In het begin was Nick erg nerveus dat Airys hem misschien niet zou herinneren – maar hij had het mis!

Bekijk hieronder de hartverscheurende hereniging tussen Nick en Airys:

Wat een prachtige reünie! Mijn hart is volledig gesmolten. Deel dit prachtige verhaal als jij het ook een prachtige hereniging!

Bron: FOX 13 News – Tampa Bay