Snelwegplakkers dreigen hun kinderen te verliezen: ”Veilig Thuis ingeschakeld”

Klimaatje

Slecht nieuws voor klimaatdemonstraten die zo snugger zijn geweest hun kinderen mee te nemen naar de A12. De kans bestaat dat hun kinderen uit huis geplaatst zullen worden. De autoriteiten hebben namelijk Veilig Thuis ingeschakeld.

Veilig Thuis

Dat blijkt uit inventarisatie op verzoek van de Volkskrant. De autoriteiten hebben bij 32 aangehouden kinderen Veilig Thuis ingeschakeld.

Extinction Rebellion, de groep die de protesten organiseert, noemt dit een schending op het recht van demonstratie en is nu laaiend.

Snelwegplakkers dreigen hun kinderen te verliezen: ''Veilig Thuis ingeschakeld''

Aangekondigd

Tot een week geleden was er bij Veilig Thuis slechts één melding binnengekomen die te maken had met de klimaatprotesten. En dat terwijl er was aangekondigd dat arrestaties van minderjarigen doorgegeven zouden worden. Na kwaliteitscontrole is dat nu gebeurd.

Schandalig

En dus zijn de demonstranten in rep en roer. Ze zijn niet alleen bang de planeet te verliezen, maar ook hun kinderen (die ze toch al geen toekomst kunnen geven vanwege het klimaat).

XR-woordvoerder Roel Kessels zegt: ”Ik schrik van dit aantal. Wij vinden het schandalig dat de p0litie dit zo aanpakt.” Roel vindt dat de meldingen een ‘afschrikwekkende werking’ hebben op minderjarige demonstranten en hun ouders. En net nu er steeds minder kinderen op de A12 zitten.

Snelwegplakkers dreigen hun kinderen te verliezen: ''Veilig Thuis ingeschakeld''

Kessels suggereert dat er steeds minder kinderen zijn, door ‘de manier’ waarop de p0litie hen behandelt. Hiermee doelt hij op de arrestaties.

Zorgen maken

De p0litie benadrukt met klem dat meldingen bij Veilig Thuis niet worden gedaan om mensen af te schrikken, maar omdat men zich zorgen maakt over ouders die hun kind meesleuren naar een protestactie die niet legaal is. Ouders kiezen er zelf voor.

Daar komt nog bij dat ouders en kinderen altijd de kans krijgen om te vertrekken voordat de lange lat ingezet wordt. Veilig Thuis gaat in ieder geval in actie komen.

Elke melding wordt serieus genomen en er zal per individu bekeken worden wat er moet gebeuren. Het doel van Veilig Thuis is onveiligheid aanpakken.

Scroll naar boven