Sneeuwalarm: Hier gaat het vanmiddag ongenadig hard sneeuwen

Sneeuwalarm: Hier gaat het vanmiddag ongenadig hard sneeuwen

Jawel lieve mensen. Hier zijn we weer: De paniekzaaiers van Trendnieuws met een weerbericht. Is er een storm op komst? Krijgen we  te maken met Scandinavische toestanden? Moeten we iglo’s gaan bouwen in de achtertuin? Wat staat ons vandaag weer te wachten?

Nog meer sneeuw

Feit is dat veel mensen in Nederland vanmorgen wakker werden en hebben kunnen genieten van een wit landschap. In een land als Finland lachen ze erom, maar hier is het vrij bijzonder.

Sneeuwalarm: Hier gaat het vanmiddag ongenadig hard sneeuwen

Het goede nieuws is dat we vandaag nog meer sneeuw gaan krijgen. We krijgen namelijk te maken met een neerslagzone in het noorden en noordoosten.

Het KNMI verwacht dat er enkele centimeters sneeuw zullen vallen. Later vandaag mogen ook de hoger gelegen gebieden in het midden van ons land, alsmede de Veluwe hopen op sneeuw.

Code geel!

Zoals we merken gaat Nederland meteen in paniekstand bij een beetje sneeuw. De wegen zijn spekglad, vluchten worden geannuleerd, de treinen rijden niet op tijd en ga zo maar door.

Om mensen te waarschuwen, heeft het KNMI voor elf van de twaalf provincies code geel afgegeven. De enige provincie die gewoon kan doorgaan met het dagelijkse leven is Zeeland.

In de zuidwestelijke provincies duurt code geel tot 17.00 uur. Voor het noordoosten duurt de weerwaarschuwing tot 06.00 uur morgenochtend.

Temperaturen

Gisteren heeft het deze winter voor het eerst gesneeuwd. Meteoroloog Jordi Huirne vertelt tegen Hart van Nederland dat er in veel plaatsen een mooi laagje sneeuw ligt.

”Helaas blijft het niet lang liggen, dus geniet er nog maar even van. Dinsdag is het vermoedelijk allemaal weer gesmolten.”

Vandaag is ook een koude dag. Hoewel het op de meeste plekken droog is, zal dat niet lang duren. In het zuiden dient de volgende storing zich alweer aan.

Sneeuwalarm: Hier gaat het vanmiddag ongenadig hard sneeuwen

Gelukkig brengt die ook iets zachtere lucht met zich mee. Daardoor stijgt de temperatuur iets. In het zuiden kan het wel vijf graden worden.

Het noorden daarentegen blijft waterkoud. ”Daar wordt het maximaal twee graden. Het al bestaande sneeuwdek kan daar zelfs flink dikker worden.”

Scroll naar boven