Een wilde hond, stevig vastgeklemd in de kaken van een leeuwin, heeft verschillende safari bezoekers flink laten juichen nadat hij wist te vluchten toen hij dood speelde. Het dramatische moment werd vastgelegd in Zimbabwe.

Stom toeval

De groep van de African Bush Camps, die werd geleid door reisleider Calvet, waren getuigen van een wel heel bijzonder moment toen ze een roedel wilde honden tegenkwamen. De honden waren net klaar met het eten van een koedoe, een soort antilope, toen de plotseling leeuwin verscheen.

Hoewel de meeste honden op tijd konden weg komen, had één hond iets minder geluk. Toen hij niet op tijd wist weg te komen, werd hij gegrepen door een hongerige leeuwin, die hem snel in haar kaken wist te klemmen. Het gigantische roofdier liep nonchalant rond terwijl ze vasthield aan de hond (die dood leek).

Potentiële prooien

Het leek einde verhaal te zijn voor de viervoeter. Maar toen de leeuwin ineens een aantal andere potentiële prooien zag, liet ze de hond razendsnel vallen om een poging om een toetje te bemachtigen. Toen, in een dramatische wending, staat de hond die door iedereen als dood werd gezien plotseling op en begint keihard te vluchten.

BEKIJK OOK  Man rijdt per ongeluk door 'schone lucht zone' - krijgt boete van €650

Je hoort op de video dat de toeschouwers snakten naar adem en zeiden: ‘Oh mijn God, het leeft nog!’ Nadat de viervoetige acteur naar de leeuwin heeft gestaard, gaat ze triomfantelijk terug de struiken in. Bekijk de gehele video hieronder:


Like it? Share with your friends!