Slecht nieuws voor WhatsApp-gebruikers met een Android-toestel

Slecht nieuws voor WhatsApp-gebruikers met een Android-toestel

Slecht nieuws voor mensen die een telefoon hebben die op het besturingssysteem Android draait. Op korte termijn zullen memes, afbeeldingen en andere media in WhatsApp namelijk onderdeel gaan uitmaken van de opslagruimte van Google Drive.

WhatsApp

Dat meldt de Belgische website Het Nieuwsblad. Hierdoor zullen sommige gebruikers een abonnement moeten afsluiten voor extra opslagruimte.

Doen ze dat niet, dan kan er geen back-up worden gemaakt. En daarmee wordt media dan dus niet opgeslagen. De wijziging betekent een ommekeer in het beleid sinds 2018.

Sinds dat moment nemen back-ups geen ruimte in beslag van google Drive. Kort gezegd zorgen memes, foto’s en media zoals video’s ervoor dat de Google opslag sneller vol raakt.

Whatsapp-bètagebruikers worden volgende maand als eerste getroffen. Begin volgend jaar wordt de wijziging uitgerold naar alle WhatsApp-gebruikers.

Android

Voor de leken onder ons: Android is een besturingssysteem van een smartphone. Voorbeelden van merken die Android als besturingssysteem gebruiken zijn Samsung, Xiaomi, Huawei, OnePlus en Oppo. Als je een iPhone hebt, dan kun je dit bericht overslaan. Die draaien namelijk op iOS.

Slecht nieuws voor WhatsApp-gebruikers met een Android-toestel

Scroll naar boven