Slecht nieuws voor toeristen die op vakantie gaan in Frankrijk en Spanje

Slecht nieuws voor toeristen die op vakantie gaan in Frankrijk en Spanje

Traditiegetrouw gaan veel Nederlanders en Belgen in de zomer lekker richting Frankrijk of Spanje. Maar in deze landen swingen de temperaturen de pan uit. Weervrouw Jill Peeters van de VRT heeft slecht nieuws in petto voor toeristen.

Frankrijk en Spanje

We zitten pas in januari, maar in Zuid-Frankrijk hebben inwoners nu al te maken met temperaturen van 20 graden en hoger. In Spanje is het zelfs nog hoger.

Slecht nieuws voor toeristen die op vakantie gaan in Frankrijk en Spanje

In de gemeente Gavarda werd de 30,7 graden Celcius aangetikt. Dat werd gemeten door een lokaal weerstation. En dat is echt absurd.

Maurice Middendorp van Buienradar was er ontzettend verbaasd over. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis (sinds er begonnen is met meten) dat er dusdanige tropische temperaturen zijn gemeten. Inmiddels zijn de temperaturen wel weer iets lager.

Desondanks schrijft het X-account NoodweerBenelux dat ‘de winter totaal uit zijn lood is geslagen. ”In het zuidwesten van Spanje noteren we momenteel kwikstanden tot 20 graden. Op enkele plaatsen zelfs zomerse maxima tot 25 graden”, zo valt te lezen.

Nog meer droogte

Wie komende zomer op vakantie gaat naar Frankrijk en Spanje, moet rekening houden met droogte in bepaalde streken die dit jaar vermoedelijk nog erger zullen duren.

Weervrouw Jill Peeters zegt er tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN) het volgende over: ”Droogtescenario’s voor de Provence en de Azurenkust zijn mogelijk voor de aankomende vakantieperiodes.

Ze vervolgt: ”De belangrijkste les voor de Vlaamse toerist is de volgende: als je een reisbureau binnenstapt, vraag dan niet naar de weerzekerheid.”

Die kan niemand nog bieden.” ”Weerzekerheid is iets dat tot het verleden behoort. Onvoorspelbaarheid is de nieuwe norm.”

 

Scroll naar boven