Slecht nieuws voor ouders: Kinderbijslag gaat omlaag

Slecht nieuws voor ouders: Kinderbijslag gaat omlaag

Bedroevend nieuws voor ouders, want vandaag is bekend geworden dat de kinderbijslag naar beneden zal worden bijgesteld. Die was eerder nog verhoogd vanwege de sterk stijgende energieprijzen. Maar nu gaat deze dus weer omlaag.

Kinderbijslag

Wellicht overbodig, maar we leggen het toch uit. Ouders en verzorgers met kinderen tot en met 17 jaar krijgen elke maand kinderbijslag.

Hoe hoog dat bedrag is, wordt gebaseerd op de leeftijd van een kind en waar hij/zij/het woonachtig is. Voor een kind van 4 is de kinderbijslag bijvoorbeeld 269,76 euro per kwartaal.

Gestegen

In het afgelopen jaar verhoogde de overheid de kinderbijslag met meer dan 16 procent. De historisch hoge inflatie is hier de oorzaak van.

Nu is er een nieuwe indexering gemaakt en wordt het bedrag naar beneden bijgesteld. Concreet betekent dit een verlaging van 8,06 euro voor kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 5. Voor kids van 6 tot en met 11 wordt het 9,79 euro minder en voor kinderen vanaf 12 wordt er 11,52 euro minder uitbetaald.

Tegenvaller

Hoewel het dus best meevalt, snapt minister Karien van Gennip dat veel ouders hier niet blij mee zijn. Binnenkort wordt er gekeken naar het koopkrachtplaatje voor 2024.

Dit zal gebeuren tijdens de zogenaamde augustusbesluitvorming. Hierbij ligt de focus voornamelijk op kinderarmoede en op gezinnen alsmede de bestaanszekerheid van Nederlandse huishoudens.

Tarieven kinderdagverblijf juist omhoog

Terwijl de kinderbijslag nu naar beneden wordt bijgeschoefd, werd vorige week bekend dat de kinderopvang juist duurder gaat worden. Het gaat om een tussentijdse verhoging, omdat de kosten volgens oranisaties ‘de pan uit rijzen’. Al met al is dat natuurlijk niet zo best…

Wat vind jij van dit besluit? Wij hechten veel waarde aan jouw mening. Tagg andere ouders en laat weten in de reacties hoe jij hierover denkt. Delen is natuurlijk ook helemaal prima!

Scroll naar boven