Slecht nieuws voor elke klant van ABN, SNS en ASN: ”Heel zuur”

Slecht nieuws voor elke klant van ABN, SNS en ASN: ''Heel zuur''

Slecht nieuws voor klanten die hun bankzaken regelen via ABN Amro, SNS Bank en ASN. Binnenkort ga je fors meer betalen voor je betaalrekening en bijbehorende pinpas. De drie banken hebben besloten om hun tarieven te verhogen.

ASN en SNS, twee merken die vallen onder Volksbank, voeren de tariefstijgingen in per 1 november. En dat gebeurt met erg forse percentages.

ASN

Om te beginnen met ASN. Daar betaal je momenteel 2,20 voor een basispakket. Dat bestaat uit een bankrekening + pinpas.

De bank heeft besloten tot een verhoging van 23 procent. Met ingang van 1 november betalen klanten daardoor elke maand 2,70 euro.

person holding white and red card

SNS

Ook SNS voert zogezegd een flinke prijsverhoging door. Het standaardtarief ligt momenteel op 2,55 euro per maand en dat gaat naar 2,95 euro.

ABN Amro

Tot slot ABN Amro, want ook daar wil de directie meer verdienen. Per 1 januari 2024 komt er tien procent bij. Heb jij daar een betaalrekening?

Slecht nieuws voor elke klant van ABN, SNS en ASN: ''Heel zuur''

Momenteel betaal je daar een bedrag voor van 2,95 euro per maand. Per de eerste dag van het nieuwe jaar gaat dit omhoog naar 3,25 euro.

De bank spreekt van ‘noodzaak’ om bankieren ‘veiliger, makkelijk en sneller’ te kunnen maken. De hoofdreden is echter het bestrijden van mensen met slechte bedoelingen.

Consumentenbond

Woordvoerder Joyce Donat van de Consumentenbond spreekt van ‘flinke verhogingen’. ”Ze verhogen elk jaar he. Echt zuur voor klanten.”

”Het is elk jaar een beetje hetzelfde verhaal.” De bond zegt veel klachten te ontvangen over mindere service, waar steeds een beetje meer voor betaald moet worden.

ING en Rabobank

Of ING en Rabobank ook hogere tarieven gaan rekenen, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Volgens de ING is dat ‘nu’ niet aan de orde.

”Wanneer dat wel aan de orde is, zal dat gecommuniceerd worden”, aldus een woordvoerder van de leeuwtjesbank. Eerder dit jaar, op 1 januari, verhoogde de ING haar tarieven al.

Dat deed het direct fors. Het ging om een stijging van 42 procent. Klanten gingen daardoor van 1,90 euro ineens naar 2,70 euro in de maand.

Ook Rabobank ging omhoog. Op 1 april gingen de tarieven een basispakket omhoog van 2,25 naar 2,95 euro. Dat komt neer op een verhoging van 31 procent.

Scroll naar boven