Slecht nieuws voor alle klanten van de ING

Slecht nieuws voor alle klanten van de ING

Slecht nieuws voor klanten van de ING Bank. Het personeel heeft namelijk besloten op 30 maart weer te gaan staken voor een betere cao-deal. De vakbeweging achter de actie, FNV Finance, laat weten dat deze staking ‘landelijke impact’ gaat hebben.

Vakbestuurder Duygu Akçay bevestigt tegen het Algemeen Dagblad dat de staking eraan komt, maar wil liever geen details prijsgeven in verband met het ‘verrasingseffect’.

Daardoor is momenteel onduidelijk welke afdelingen getroffen gaan worden. Wel is duidelijk dat klanten van ING de dupe zullen worden van de actie. ”Maar dat kan het bestuur van de bank voorkomen door een goed cao-bod neer te leggen”, zo meldt Akçay.

Personeel van ING Bank gaat op donderdag 30 maart wederom actievoeren voor een betere cao-deal. Volgens de vakbeweging gaat het om een staking ‘met landelijke impact’ die een werkdag zal duren.

Klanten de dupe

Duygu Akçay, vakbestuurder FNV Finance, bevestigt tegen deze site het voornemen tot de actiedag. Ze wil geen details geven om het verrassingseffect van de staking optimaal te laten zijn, geeft de bestuurder aan.

Dus blijft onduidelijk welke afdelingen zullen worden getroffen doordat medewerkers op 30 maart het werk neerleggen. Akçay: ,,De actiedag kan ook gevolgen hebben voor klanten van ING Bank, dat is inherent aan een staking. Maar het bestuur kan alles voorkomen door een goed cao-bod neer te leggen.”

Niet de eerste keer

Eerder deze maand hielden medewerkers van ING Bank al een werkonderbreking van twee uur, omdat een ultimatum van de vakbeweging voor een cao-deal was verlopen. De bonden willen vooral de zekerheid dat het bestuur de komende jaren eventuele gevolgen van de inflatie zal compenseren.

Scroll naar boven