Slecht nieuws voor abonnees van Viaplay die Formule 1 kijken

Slecht nieuws voor abonnees van Viaplay die Formule 1 kijken

Vorige week meldden wij dat Viaplay er hartstikke beroerd voorstaat. Anders Jensen moest opzouten, tot groot genoegen van veel Formule 1 fans, die niet kunnen wachten totdat Ziggo de rechten weer in handen krijgt.

Veel winst

Maar nu is er voor die liefhebbers nogal slecht nieuws. Viaplay draait internationaal waardeloos, behalve in Nederland. In ons land wordt er volop winst gemaakt.

Jim Leeuw, tv- en video-expert bij Wavemaker onthult dat de kijkcijfers van Formulie 1-races in Nederland torenhoog zijn. Het aantal abonnees is weliswaar iets naar beneden gegaan, maar nog steeds kijken we massaal naar Max Verstappen en al zijn collega’s.

Slecht nieuws voor abonnees van Viaplay die Formule 1 kijken

‘Mooie cijfers’

In 2022 keken er gemiddeld 790.000 personen via Viaplay naar een race. Dit jaar is dat iets teruggelopen. Inmiddels gaan zo’n 750.000 huishoudens er voor zitten.

Het aantal abonnees in ons land ligt op pak hem beet 1,2 miljoen. Dat is een schatting, want Viaplay doet geheimzinnig over de cijfers en weigert die vrij te geven.

Viaplay verdient ook erg lekker in ons land. Volgens Leeuw is de omzet samen met reclame- en sponsorgelden opgelopen naar zo’n 150 tot 185 miljoen euro per jaar.

De rechten van de Formule 1 hebben het bedrijf 90 miljoen gekost. Wat er is neergelegd voor de rechten van bijvoorbeeld de Bundesliga, de Premier League en dartevents is onbekend.

Viaplay: wij blijven in Nederland

Ondanks dat een hoop fans niet kunnen wachten totdat Ziggo de rechten weer in handen heeft, lijkt het erop dat Viaplay in Nederland een blijvertje zal zijn.

Dat wordt bevestigd door Marco Zwaneveld, head of sports bij Viaplay. ”Wij hebben hier een zelfstandige positie”, zo zei hij vorige week tijdens een bijeenkomst voor de Streaming Awards.

Formule 1 rechten

Blijft de vraag natuurlijk of Viaplay opnieuw gaat meebieden op de uitzendrechten van Formule 1. Tot en met 2024 heeft het bedrijf deze rechten nog.

Aangezien er veel abonnees zijn en de kijkcijfers hoog, wordt verondersteld dat Viaplay er alles aan gelegen is om de rechten te behouden.

Zwaneveld maakt zich niet zo druk en wedt op meerdere paarden: ”We groeien ook door andere livesporten, zoals Engels en Duits voetbal.”

Scroll naar boven