Slecht nieuws verwacht bij de persconferentie zometeen

De basisscholen zullen eerst open gaan en daarna de middelbare scholen. Wanneer dit gaat gebeuren weten we helaas nog niet. Dat is wat we zometeen te horen zullen krijgen van Rutte en de Jonge.

We zullen waarschijnlijk slecht nieuws krijgen omdat de Britse variant van het coronavirus steeds vaker voorkomt in Nederland. Het Outbreak Management Team (OMT) verwacht daardoor ook dat er weer veel nieuwe besmettingen zullen komen omdat deze variant veel besmettelijker is. Gister werd er namelijk ook al bekend gemaakt dat er een persoon in Afrika besmet was met twee vormen van het coronavirus op hetzelfde moment.

Dit betekend dat de kans extreem groot is dat er een derde golf zal komen. Wel zullen de basisscholen op 8 februari weer open gaan maar voor hoelang is nog maar de vraag. Mochten de middelbare scholen weer open gaan zal dat heel anders zijn dan hoe we dit gewend zijn.

Alle overige winkels zullen weer open mogen maar dan alleen voor afhalen. Gister lieten we ook al weten dat de Action weer open gaat, maar dan alleen voor afhalen. Alle andere coronamaatregelen zullen dus blijven zoals ze zijn tot ten minste 2 maart. Dus alles zal tot 2 maart gesloten blijven maar afhalen bij winkels mag dus wel.

Op 23 februari zal de overheid weer een overleg hebben om te kijken of er weer meer mogelijk is.

Ga verder naar de volgende pagina om te zien wat ze zometeen nog meer zullen aankondigen, bijvoorbeeld wanneer de avondklok stopt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven