Slecht nieuws: ‘Sylvana Simons moet mee in de zak’

Sylvana Simons laat ruim een ton aan partijsubsidie 'verdwijnen'

De Sinterklaasintocht in de Bredase wijk Tuinzigt verliep vandaag behoorlijk feestelijk. De goedheiligman werd vergezeld door maar liefst 125 zwarte pieten.

Geen subsidie

Het organiserende comité kreeg van de gemeente Breda geen subsidie vanwege de keuze voor zwarte pieten. Daarop werd een doneeractie gestart.

Ook sponsors besloten het comité financieel te helpen. En dus was piet in Tuinzigt traditioneel zwart. Er werd een lange neus getrokken naar de gemeente.

Omroep PowNed ging op bezoek in Tuinzigt en spreekt een aantal mensen. De eerste man die voor de plopkap verschijnt heeft een wens: ”Sylvana Simons moet mee in de zak. En dan hoop ik dat ze goed gestraft wordt”, aldus de man die zelf donker van kleur is.

Slecht nieuws: 'Sylvana Simons moet mee in de zak'

‘Iedereen moet dit doen’

Ene Jaimy, de organisator van het spektakelstuk, doet ook zijn zegje: ”Wij houden vast aan een traditie. Ik vind ook dat heel Nederland dat ook moet doen.”

”We moeten het niet laten verpesten door een klein clubje mensen, waarvan de meesten ook nog blank zijn. Dit gaat totaal niet om racisme. Dit is gewoon een oude traditie en die houden we in stand.”

Jaimy hoopt dat Geert Wilders ‘het’ weer in gaat voeren, waarmee hij doelt op zwarte piet bij elk sinterklaasfeest. ”Dat het gewoon weer kan.”

Iedereen vrolijk

Brabanders weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. En dat is ook te zien. Het was een groot feest in Breda. Met alle zwarte pieten.

De donkere man komt nog even terug. Hij is geen fan van de beweging Kick Out Zwarte Piet. ”In Groningen stonden ze ook weer voor het huis.”

”En die Jerry (Afriyie) weer stoer doen en weer papieren afgeven. Ik zeg man houd nou toch eens op man. Ik wordt er 13 jaar ziek van. Het is geen racisme.”

Sylvana Simons

De man heeft ook geen hoge pet op van Sylvana Simons: ”Jij bent onbeschoft dat je een middelvinger opsteekt. Jij hoort je baan kwijt te raken.”

”Sylvana Simons gaat mee in de zak. En voorgoed ook. En dan hoop ik dat goed gestraft wordt.”

Scroll naar boven