Slecht nieuws: Nieuwe coronagolf komt recht op ons af

Slecht nieuws: Nieuwe coronagolf komt recht op ons af

Vandaag is een heuglijke dag voor iedereen die zat te wachten op de nieuwe vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Vanaf vandaag is het mogelijk om een ‘herhaalprik’ te gaan halen, zodat de afweer een oppepper krijgt.

De kans wordt namelijk groot ingeschat dat het coronavirus aan een ‘comeback’ bezig is. Gevreesd wordt dat het virus in het najaar of de winter weer de kop gaat opsteken.

Risicogroepen

De eerste herhaalprikken worden dus vandaag gezet. Mensen die de kans lopen ernstig ziek te worden van corona, mogen zich melden voor prik nummertje zoveel. Het gaat dus om mensen die woonachtig zijn in zorginstellingen en personen die het syndroom van Down hebben.

Daarnaast krijgen zorgverleners voorrang, met de achterliggende gedachte dat er gewoon doorgewerkt kan worden als de golf Nederland gaat raken.

Slecht nieuws: Nieuwe coronagolf komt op ons af

100 locaties

Als iedereen die voorrang krijgt is geweest, mag de rest van de bevolking zich laten inenten. Iedereen die twaalf jaar is of ouder, mag een prik komen halen. De GGD is hier goed op voorbereid. Het ministerie van Volksgezondheid heeft aan hen gevraagd een capaciteit te reserveren voor 700.000 mensen per week.

De GGD kan hier aan voldoen. Landelijk zijn er ongeveer 100 vaccinatielocaties waar mensen zich kunnen melden voor een prik.

Scroll naar boven