Slecht nieuws: Bierbrouwers kondigen grote prijsstijgingen aan

Bierbrouwers kondigen grote prijsstijgingen aan

Mensen die van een koud, verfrissend biertje houden gaan een sombere tijd tegemoet. Bierbrouwers melden namelijk dat de prijs van het gele goud de komende tijd flink verhoogd zal worden. De reden? Hoe kan het ook anders: de oorlog in Oekraïne.

De Enschedese bierbrouwer Grolsch noemt het opdrijven van de prijzen ‘onvermijdelijk’. Dankzij de oorlog in Oekraïne zijn grondstoffen zoals graan moeilijk verkrijgbaar. De vraag is groot, maar het aanbod is beperkt. Dat zorgt ervoor dat graan fors in prijs stijgt.

Kwestie van tijd

“Onze prioriteit is om de kwaliteit en betaalbaarheid van onze producten te waarborgen”, zegt een woordvoerder van Grolsch. “Maar we zijn niet immuun voor de gevolgen voor het wereldwijde aanbod en de daaruit voortvloeiende prijsveranderingen.”

En dus ga je straks meer betalen voor een biertje. “Het onvermijdelijk en een kwestie van tijd dat we als gevolg hiervan onze prijzen zullen moeten aanpassen. Wanneer dit plaats zal gaan vinden – en in welke vorm – daar kunnen we op dit moment nog geen uitspraak over doen”, aldus Grolsch.

Heineken

Bierbrouwer Heineken gaf eergisteren al aan dat de prijs van een biertje de komende tijd kan stijgen. Het bedrijf wees eveneens op de kosten voor duurdere grondstoffen, zoals graan en energie. Oekraïne is een grote graanproducent. Een langere oorlog betekent dat er daardoor steeds minder graan op de markt komt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven